PREDSTAVLJEN MILOJEVIĆ: Srećan sam što sam ovde, osim rezultata pokušaću da izbacim nekom mladog igrača

Novosti online

28. 01. 2021. u 19:19

KOŠARKAŠE Budućnosti će od danas sa klupe prevoditi Dejan Milojević, koji je na mestu trenera zamenio Petra Mijovića.

ПРЕДСТАВЉЕН МИЛОЈЕВИЋ: Срећан сам што сам овде, осим резултата покушаћу да избацим неком младог играча

FOTO: N. Paraušić

Nekadašnji strateg Mege je kao igrač u Podgorici ostavi dubok trag i navijači šampiona Crne Gore se nadaju da će imati uspeha i kao trener.

- Verujem da ću se osećati kao kod kuće. Srećan sam što sam došao ovde. Imam želju da pokažem da pored rezultata koji su obaveza Budućnosti, može da se izbaci i poneki mlad, domaći igrač. Verujem da ima talenta. Daću sve od sebe da ostvarim te ciljeve, a zašta će to biti dovoljno, videćemo - rekao je Milojević na predstavljanju.

Istakao je 43-godišnji stručnjak da je svestan da Budućnost ima kvalitetan tim, a prednost može da mu bude ta što je radio sa dosta igrača koji su sada u sastavu tima iz "Morače".

- Meni je taj posao bio mnogo lep i svake godine sam imao veliko zanimljive igrače sa kojima sam radio. Da ih ovaj tim nema, ne bih došao. Srećan sam što sam u poziciji da sam mogao da biram. To sam zaslužio naravno, nije mi poklonjeno. U životu radim stvari koje me ispunjavaju, kao trenera i čoveka, a mislim da će ovaj posao biti upravo jedan od njih.

Milojević je bio blizu da ove godine ode u SAD, ali je to poremetio virus korona. Ne krije da mu je to i dalje cilj.

- To mi je i dalje cilj, ali to ne znači da će moja posvećenost Budućnosti biti promil manja. Takav sam čovek, posao radim do kraja. Glava mi nije u NBA ligi, ali otvoreno je. Budućnost može da bude ponosna ako joj trener ode u NBA, to je velika stvar i za klub, ali ne znam da li će se desiti.

Dejan Milojević je na klupi Budućnosti nasledio Petra Mijovića/FOTO: N. Paraušić

Rođeni Beograđanin je potpisao ugovor na dve i po godine, uz opciju da posle svake sezone može da napusti klub ako bude dobio dobre uslove u NBA ligi.

- Imali smo sreće da je slobodan i da prihvati uslove. Želimo da ostane sve vreme ugovora. Došao je Dejan Milojević i želimo da razvijamo mlade igrače i da im dajemo šansu - naveo je predsednik Budućnosti, Dragan Bokan.

Otkrio je da je razgovora sa Milojevićem bilo i ranije.

- Zaista sam ponosan na to što smo posle tri ili četiri poziva sa moje strane u poslednjih pet-šest godina, došli u situaciju da Dejan postane trener Budućnosti. Dejane dobrodošao, želim ti svu sreću, da zajedno slavimo nove titule - istakao je prvi čovek Podgoričana.

Bokan je na kraju poručio da osvajanje ABA lige nije imperativ, već da klub čeka svoj trenutak i da će se sledeće sezone raditi pametnije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije