VUJOŠEVIĆ OTKRIO KAKO JE NAPRAVIO USPEH SA PARTIZANOM: Dva plus tri nisu pet, nego šest, a nekada i sedam... (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2021. u 20:55

ВУЈОШЕВИЋ ОТКРИО КАКО ЈЕ НАПРАВИО УСПЕХ СА ПАРТИЗАНОМ: Два плус три нису пет, него шест, а некада и седам... (ВИДЕО)

Foto: EPA

PRE deset godina Duško Vujošević je uspeo da prosečnu ekipu Partizana dovede do najvećeg uspeha srpske košarke u protekloj deceniji – do završnog takmičenja Evrolige.

Crno-beli su 1992. godine uspeli da se popnu na „krov Evrope“, kasnije su dobili još prilika za to, a 2010. niko od njih nije očekivao da će sebe svrtati u red najboljih timova Evrope.

Grupa mladih igrača, pojačana povratnicima i „otkrovenjima“, te dvojicom kvalitetnih američkih igrača, stigla je nadomak finala Evrolige, nažalost, turnir u Parizu je završila sa dva poraza posle produžetaka, ali je ostavila veliki trag u istoriji srpske košarke.

Vujošević je u dokumentarnom filmu „Časovi ljubavi“ otkrio formulu za uspeh, gde je matematika morala da bude promenjena.

„Igrači su bili svesni da nemaju neki ekstrakvalitet, da nemaju pojedinačni ekstrakvalitet, već da samo ekstrakvalitetnim radom i ekstrakvalitetnim odnosima između njih možemo da proizvedemo da neko ko vredi dva, a neko drugi tri, u saradnji ne budu prost zbir, pet, već da se tom saradnjom njihov zajednički kvalitet uveća i da to bude šest, sedam...“, rekao je Vujošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)