ŠTA PARTIZAN OČEKUJE U TOP 16 FAZI EVROKUPA? Dva druga i jedan neznanac

G. KELIĆ

17. 12. 2020. u 19:08

OD Francuske, preko Italije, do Rusije.

ШТА ПАРТИЗАН ОЧЕКУЈЕ У ТОП 16 ФАЗИ ЕВРОКУПА? Два друга и један незнанац

FOTO: N. Paraušić

Tako izgleda mapa gostovanja košarkaša Partizana u Top 16 fazi Evrokupa (13. januar - 10. mart 2021), gde će u grupi F igrati sa Metropolitanom 92, Lokomotivom Kubanj i Trentom.

Najveću i jedinu nepoznanicu predstavlja francuski predstavnik, Metropolitan i Partizan se do sada nisu sastajali. Klub spada u kategoriju mlađih, osnovan je 2007. pod imenom Pariz Levaloa, da bi 2019. dolaskom bivšeg francuskog NBA asa Borisa Dijaoa na predsedničku funkciju, ime promenio u današnji naziv.

VELIČKOVIĆ: DA SU NAM TU NAVIJAČI...

KAPITEN Partizana Novica Veličković analizirao je rivale u drugom delu Evrokupa.
- U Top 16 fazi svaki kiks može da bude koban. Dve godine zaredom igramo sa Trentom, ekipu Metropolitana ne poznajem. Ne znam šta bih rekao o njima, svi danas igraju košarku, imaju respektabilne igrače. Kubanj kao Kubanj, u poslednjih deset godina dosta investira u taj projekat. Bilo bi lepše da ima ljudi u hali, onda verovatno ne bih brinuo za prolaz.

Od trofeja imaju po jedan Kup i Superkup, ovo im je četvrti nastup u Evrokupu, a najbolji rezultat su napravili 2015. plasmanom u četvrtfinale. U ovoj sezoni drže vrh tabele u francuskom prvenstvu sa jednim porazom iz sedam mečeva. Trener im je na ovim prostorima dobro poznati Slovenac Jure Zdovc, a sastav čine uglavnim mladi domaći igrači sa nekoliko iskusnih stranaca. Izdvaja se Amerikanac Entoni Braun, koji je u sezoni 2018/2019. kratko bio član crno-belih, ali je dolaskom Andree Trinkijerija otpušten.

Druga dva rivala Lokomotiva i Trento, dobro su poznati ovdašnjoj publici jer su prethodnih godina više puta gostovali u Beogradu. Ekipa iz Kubanja se dva puta (2017/2018. i 2019/2020.) nalazila u grupi sa crno-belima. Prošle sezone su doživeli poraz u hali "Aleksandar Nikolić" (80:71), dok su se u Rusiji revanširali. Kao i srpski tim, i oni su uspeli da sačuvaju tim od prošle godine u kojem prednjače skupoceni Amerikanci (Kamings, Vilijams, Kroford), uz veterane iz Litvanije Kalnijetisa i Kuzminskasa.

GRUPA F

Metropolitan 92 (Francuska)

Lokomotiva Kubanj (Rusija)
Trento (Italija)
Partizan (Srbija)

Za Trento će ovo biti treća godina uzastopce kako se sastaje sa Partizanom u Evrokupu. Prošle sezone takođe u Top 16 fazi ih je "valjak" pregazio u oba susreta. Ni sada prikazanim rezultatima i igrom ne predstavljaju nepremostivu prepreku za sastav iz Humske.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna