PARTIZAN ČEKA RIVALE: Evo sa kim bi crno-beli mogli da igraju u Top 16 fazi Evrokupa

Novosti online

16. 12. 2020. u 09:26

PARTIZAN je završio obaveze u Evrokupu. Ostalo je da crno-beli odigraju još odloženu utakmicu protive Venecije, ali ona nema rezultatski značaj.

ПАРТИЗАН ЧЕКА РИВАЛЕ: Ево са ким би црно-бели могли да играју у Топ 16 фази Еврокупа

Foto ABA liga/KK Cibona

Poznato je da su izabranici Saša Filipovskog grupu A okončali na četvrtoj poziciji bez obzira na rezultat meča sa italijanskim klubom.

Burž i Uniks imaju pobedu više od crno-belih i bolji skor tako da Partizan u Top 16 fazu ulazi kao četvrtoplasirani iz svoje grupe.

Ta faza takmičenja će se popunjavati po sistemu A1, B2, C3, D4... Što znači da će klub iz Humske (sa pozicije A4) igrati protiv ekipa B1, C2, D3 u novonastaloj Grupi F Evrokupa koja će se tek formirati.

Kada bi se sad završio prvi deo Evrokupa Partizan bi igrao protiv Unikahe kao prvoplasiranog tima u grupi A, zatim Lokomotive (drugi u C grupi) i Trenta ili Cedevita Olimpije (treći u grupi D).

Ipak, dosta stvari može da se promeni jer ima da se odigra još nekoliko mečeva u poslednjem kolu, ali i nekoliko odloženih utakmica.

Unikaha večeras igra protiv Ulma i ako pobedi biće prva u grupi i definitivno će na Partizan. U slučaju da Ulm napravi iznenađenje i pobedi, Partizanov protivnik biće francuski Metropoliten Levaloa.

Foto ABA liga

Situacija u grupi C je takva da je Lokomotiva daleko najbliža drugom mestu sa skorom 7-2. Deluje da je Monako sa 4-3 i zaostalim utakmicama ipak daleko od mesta broj dva. Tim iz Krasnodara i da dobije ekipu iz Kneževine danas ne može do prve pozicije jer Virtus ima 8-0 i bolji međusobni skor od Lokomotive, dok je tim iz Bolonje već overio prvo mesto. Tako da se ruski tim crta kao naredni protivnik Partizana u TOP 16 sa pozicije C2.

Iz grupe D će najverovatnije kao trećeplasirani doći ili Trento ili Cedevita Olimpija. Obe ekipe su na skoru 6-3. Ali tu je situacija najzamršenija.

Naime, sastav iz Slovenije ima bolji međusobni skor od Trenta i bliži je drugom mestu, ali ima i bolji međusobni od Gran Kanarije. Dosta jasnija slika biće posle gostovanja izabranika Jurice Golemca Promiteasu, te meča Trento - Gran Kanarija. Ko bude treći, ide u Partizanovu grupu. Gran Kanarija bi pobedom osigurala prvo mesto. Nanter je sigurno četvrti.

Bilo kako bilo Partizanu neće biti lako ko god mu bude rival u Top 16 fazi. Posebno ako se tu nađu Unikaha i Lokomotiva koji spadaju u jedne od favorita takmičenja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!