ZVEZDA TRAŽI OD MUP-a ISTRAGU SMRTI ODžA: Nije imao dozvolu da trenira, radio to u lošim uslovima

V. N.

nedelja, 09. 08. 2020. u 12:50 >> 19:42

ЗВЕЗДА ТРАЖИ ОД МУП-а ИСТРАГУ СМРТИ ОЏА: Није имао дозволу да тренира, радио то у лошим условима

Foto: N. Paraušić

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će klub insistirati na tome da se utvrde sve okolnosti koje su dovele do smrti Majkla Odža.

Nigerijski košarkaš, koji je u prethodne dve sezone nosio crveno-beli dres, preminuo je 7. avgusta od srčanog udara dok je trenirao u sali u okviru stadiona Fudbalskog kluba Partizan.

- Ono što me takođe pogađa su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo - rekao je Čović gostujući na TV Pink. - Pa onda vidim izraz "anonimni prisutni". Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi svoj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine kako se to dogodilo. Mnogo toga već znamo po pitanju ko je učestvovao u tome.

Odžu je 30. juna istekao ugovor sa Crvenom zvezdom.

- Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis. Od 2017. kada je došao u FMP naovamo. Kada imate profesionalnog igrača, morate da vodite računa o svim njegovim zdravstvenim karikama. Ono do čega smo mi došli jeste da je Odžo 5. avgusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali za koronu nije dovoljno samo da ste negativni. Ona izaziva druge razne nuspojave, o tome je moralo da se vodi računa. Njemu je po izlasku bila savetovana slaba fizička aktivnost, a to znači da čim osetiš umor moraš da staneš. Maltene, samo šetnja. On je imao izrazito jak udar korone sa zapaljenjem pluća, čas leve čas desne strane.

Prvi čovek crveno-belih ponovio je da ništa ne bi trebalo da ostane nerazjašnjeno u ovom tragičnom događaju.

- Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan. Mislim da je u okviru toga napravljeno ubrzanje koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Time ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi. Ovo je velika nesreća i nemojte da bilo šta krijemo. Čim nešto krijemo, postajemo saučesnici. Znači da nam savest nije mirna. Kada smo čuli za tragediju, tri sata smo proveravali gde se to dogodilo, pošto nam je rečeno da je bio u teretani u "Pioniru".

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da ne bi povezivao smrt košarkaša Majkla Odža sa virusom, jer nema dovoljno podataka o tome.

- Ja sam epidemiolog, svakako da to pitanje pobuđuje razmišljanje o tome i o eventualnom povezivanju, ali bez dokaza. Dokaz za tako nešto na osnovu pojedinačnog slučaja ne postoji. Kliničari će bolje odgovarati na ova pitanja, s obzirom na informacije koje smo od njih dobijali - rekao je Kon upitan da li smrt košarkaša može imati veze sa koronom, budući da se Odžo vratio treninzima nakon preležane infekcije.

Dodao je da je jasno da je posle svake infekcije kovida 19 potrebno dati određeno vreme za rekonvalescenciju, ali da on to ne bi povezivao sa konkrentim slučajem.

VULETIĆ: NEKROFILSKI UM

POTPREDSEDNIK FK Partizan Vladimir Vuletić odgovorio je Čoviću u svojstvu člana Upravnog odbora JSD Partizan.

- Ovaj savremeni nekrofilski um izvodi zaključak da se "zataškava gde je preminuo Odžo", imputirajući da se to desilo na stadionu Partizana, u svojini JSD "Partizan". Tako on lamentira nad preminulim telom, baš kao što je lamentirao nad preminulim KK CZV, čije je pokojno ime uzeo i nadenuo ga svom privatnom projektu KK CZV Beograd Diva.

U PONEDELjAK OBDUKCIJA

OBDUKCIJA preminulog nigerijskog košarkaša Majkla Odža biće obavljena danas. Preležao je kovid 19, 5. avgusta je dobio negativan rezultat testa na koronu i dva dana kasnije doživeo srčani udar tokom treninga.
Prvi profesionalni angažman imao je 2017. u FMP, od 2018. do kraja juna ove godine bio je igrač Crvene zvezde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Laki

09.08.2020. 13:21

Izgleda da Čoviću proradila griža savest. Koristiliga tri godine u FMP- u i Zvezdi,ostavili ga na ulici,i sad bi nekim ustragama da opravdaju sebe. Osnovno pitanje je: Da li je koronu preležao kao igrač Zvezde?

nad preminulim KK CZV

09.08.2020. 20:36

Dragi Debeljko, preminuo ti je KK Partizan 2007. godine fuzijom sa Igokeom. Kojim volšebnim načinom se takmiče u ABA ligi kao Igokea i kao Partizan to bi kao član upravnog odbora JSD, iako je i Jugoslavija preminula, trebalo ti da daš odgovor.

Zemunac

11.08.2020. 06:17

@nad preminulim KK CZV - @nad preminulim KK CZV Ono kad pored drveca ne vidis sumu! Covece pa cak i da je to istina, a NIJE! To je samo zvezdaski spin! Covic je od FMP-a napravio KK Crvena zvezda! A od Radnickog iz Beograda FMP! I to je fakat! Hteo ti to da prihvatis ili ne! Poggledaj gugl, spise, APR, sta god hoces! Mozes da se pravis glup do kraja zivota, ali istoriju ne mozes da promenis. Onog dana kad ne bude Nebojse vise, shvaticete pravu istinu! Kad se postavi pitanje i za zamrznutu zvezdu, i za fuzionisani FMP i Radnicki Bgd! A pogotovo za onih -16.000.000e koje je ona imala u trenutku fuzionisanja sa FMP-om.. Tog dana, sve ce biti jasno. Hteo ti to ili ne..

GP

11.08.2020. 07:31

@Zemunac - Zemunac, za ove nepobitne cinjenice dao bih ti milion pluseva da mogu. Ovi panteri znaju veoma dobro sta je fuzija i da se Partizan ni sa kim nije fuzionisao, prodao ime, dres i grb barem do sada, kao sto je pokojna czv i to ih boli do neizdržljivosti. Zato i mlate svakojake gluposti. Skoro pa su zabavni.