TUŽNA SUDBINA ODŽA: Pobegao sam na koledž da bih imao šta da jedem

Novosti online

08. 08. 2020. u 11:31

MNOGI još nisu "procesuirali" vest o preranom odlasku doskorašnjeg košarkaša Crvene zvezde Majkla Odža, a teška životna priča nigerijskog centra samo je pojačala osećaj žalosti i tuge kod ljubitelja košarke širom Evrope.

ТУЖНА СУДБИНА ОЏА: Побегао сам на колеџ да бих имао шта да једем

Foto: N. Paraušić

Odžo je preminuo u petak od posledica srčanog udara, koji je dobio tokom individualnog treninga na stadionu Partizana, a dan kasnije društvenim mrežama proširio se intervju koji je večito nasmejani košarkaš dao tokom boravka na koledžu Florida stejt.

Odžo je uz dosta muka uspeo da iz Nigerije i rodnog Lagosa stigne u SAD, a U pomenutom intervjuu otkrio je zbog čega je izabrao baš taj univerzitet.

- Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim - ispričao je Odžo.

Nigerijca je česta glad naterala da prvo upiš kurs po ubrzanom programu, kako bi mogao da ode u Ameriku.

- Rekli su mi da ako hoću na koledž moram da završim ubrzani šestomesečni kurs u pripremnoj školi. Bila je to moja karta za koledž. Da nisam to uradio morao bih još godinu da čekam na upis jer sam stigao u januaru u SAD. Zato sam morao da uzimam onlajn časove. Ponekad sam budan provodio celu noć kako bih završio domaći, a pre Florida Stejta mi nije bilo lako. Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem - otkrio je Odžo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu