BOGDANOVIĆA GLEDALA CELA AMERIKA: Možda me je "zapalio" prenos na nacionalnoj televiziji

V. P.

07. 08. 2020. u 18:12

DVE vezane utakmice i dva potpuno različita izdanja Bogdana Bogdanovića.

БОГДАНОВИЋА ГЛЕДАЛА ЦЕЛА АМЕРИКА: Можда ме је запалио пренос на националној телевизији

Foto AP

Posle poraza od Dalasa u kojem je bek Sakramenta odigrao verovatno najgori meč karijere (tri poena, šut 1/15), u pobedi nad Nju Orleansom (140:125) opravdao je nadimak "srpski snajper" i rešetao mrežicu Pelikansa do ličnog rekorda - 35 poena (13/20, 6/9 za tri).

- Radio sam isto što i svakog dana. Ove večeri sam se "zapalio", prethodne nisam. Možda je to zato što smo bili na nacionalnoj televiziji, pa sam morao malo da dam gas - kroz smeh priča Bogdanović, koji je pogodio prvih sedam šuteva. - Mislim da sam bio psihički spremniji, ali nisam menjao rutinu. Nekad ćete imati loše veče, možda me je to guralo i stvorilo obavezu. Volim pritisak, reagujem dobro na njega i to bi uvek trebalo da imam u glavi. Mnogi šutevi protiv Dalasa su izašli iz koša, suludo je to što me je Luk (Volton) ubacio kada smo pri kraju gubili pet-šest razlike. Pogodio sam najteži šut te večeri.

Duhovita ekipa zadužena za tviter-nalog Kingsa našalila se na račun prve pobede u nastavku sezone nazvavši je istorijskom. Sakramento je prethodno izgubio tri meča i udaljio se od sanjanog povratka u plej-of prvi put od 2006. godine.

- Protiv Sparsa smo imali konstantnu prednost, ali smo gubili lopte kao i u meču sa Dalasom. Drugi problem je odbrana, o tome često pričamo i mislim da možemo bolje. Bili smo priterani uza zid, ovo nam je bila poslednja šansa. Morali smo više da se trudimo i mentalno da se pripremimo, moram da kažem da je ekipa dobro reagovala.

Bogdanu porazi teško padaju, sigurno teže nego njegovim američkim saigračima.

- Moj stil košarke je da pobeđujem, to svi znaju. Trudimo se da uđemo u plej-of, znamo šta je potrebno da uradimo. Korak smo bliži tome, propustili smo već tri šanse, odnosno dve. Budimo realni, Orlando nas je prosto oduvao. Znali smo da se borimo za plej-of sa Nju Orleansom, od toga ne možete da pobegnete. Oni su prethodno pobedili Memfis, što im je bila prva pobeda, a mi smo bili na 0-3 i pod velikim pritiskom. Imaćemo ga i dalje, ali meni se to sviđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)