DRUGI UDARAC ZA NOKAUT: Zvezda sada ima i psihološku prednost

V. P.

15. 05. 2024. u 10:00

AKO zavirite u istorijat finalnih plej-of serija ABA lige, Crvena zvezda je početnim trijumfom nad Partizanom već rezervisala sedmu jadransku krunu. U dosadašnjih osam slučajeva pehar je podizao tim sa pobedom u prvoj utakmici.

ДРУГИ УДАРАЦ ЗА НОКАУТ: Звезда сада има и психолошку предност

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Svesni su crveno-beli da tradicije postoje da bi se rušile, kao i da su na vlažnom terenu hale "Aleksandar Nikolić" proklizavali opasno blizu poraza. Pred današnji drugi meč na istom mestu (19.30), takođe pred svojim navijačima, pokušaće da ne zavise od nijansi i tradicionalne mirnoće Dejana Davidovca sa linije slobodnih bacanja.

- Ne razmišljam o pritisku u tim situacijama - kaže Davidovac, koji je pogodio poslednja četiri penala kao da je sam u dvorani na treningu. - Čitava utakmica bila je neizvesna. Oscilirali smo u odbrani, Naneli i Avramović pravili su problem našim bekovima, ali smo u završnici dobrom defanzivom limitirali Partizan na poene sa linije slobodnih bacanja.

Crveno-beli su dobili meč u kojem su dvojke šutirali ispod 50 odsto, trojke svega 27,6, promašili devet slobodnih bacanja i dozvolili protivniku deset ofanzivnih skokova.

- To je jedna od stvari koje definitivno možemo da popravimo - analizira Zvezdin centar Džoel Bolomboj, koji je zbog virusne infekcije odradio jedan trening u prethodnih sedam dana. - Takođe, dopustili smo pojedinim igračima Partizana da postignu 20 i više poena. Možemo da ih ograničimo, da koristimo njihove slabosti i smanjimo im prosek poena. Ali, mislim da smo uradili odličan posao u mnogim aspektima igre. Sjajno je što smo pobedili, ali moramo da unapredimo mnoge aspekte i odigramo drugu utakmicu značajno bolje.

Evidentno je da Zvezda ima neiskorišćene rezerve. Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis šutirali su trojke 0/10, Miloš Teodosić podelio samo dve asistencije, Trej Tompkins nije odradio šutersku minijaturu zbog koje je doveden kao rekonvalescent.

- Mislim da smo mi sada u psihološkoj prednosti - kaže Davidovac, koji je odigrao toliko finalnih derbija da ima kredibilitet za ovakve procene. - Igramo pred našim navijačima, ostvarili smo prednost domaćeg teren za koju smo se borili cele sezone. Mnogo nam znači ta energija sa tribina, a i mnogo je lepše igrati u "Pioniru".

BONUS VIDEO Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku