ABA TITULA ZA AMNEZIJU: Zvezdin zaklon za katastrofalnu sezonu u Evroligi

V. Preradović

08. 03. 2024. u 13:01

CRVENA zvezda je prokockala još jednu evroligašku priliku. Ne u meču sa Monakom, u kojem je poslužila Majku Džejmsu kao prigodan sparing partner za obaranje poenterskog rekorda, već još letos kada je promenila skoro kompletnu ekipu i uspela da formira znatno lošiju od prošlogodišnje.

АБА ТИТУЛА ЗА АМНЕЗИЈУ: Звездин заклон за катастрофалну сезону у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Nalazi se na 16. mestu gde će verovatno ostati do kraja, neće dodirnuti dno zahvaljujući manjku ambicija Albe da bude konkurentna i tome što je samo vlasnik Asvela Toni Parker u stanju da je prevaziđe u pogrešnoj selekciji. Posebna priča je Zvezdina doselekcija tima, za koju nije odgovoran smenjeni trener Duško Ivanović, koga je klub isturio kao glavnu metu za kamenovanje.

Za pokušaje da se u hodu zakrpi trup broda trebalo bi da bude odgovoran njegov naslednik Janis Sferopulos i sportski sektor kluba. Džavonte Smart i Fredi Gilespi protiv Monaka su postigli ukupno pet poena, više nego što će postići Trej Tompkins u Evroligi, jer i nije doveden u svrhu pokušaja da se tim probije do desetog mesta. Angažovan je za ABA ligu, zaklon klupskih čelnika za skrivanje od katastrofalne evroligaške sezone.

Sa ponosom su navijačima servirali pobedu nad Partizanom u finalu Kupa Koraća, takođe i prethodne dve, jednu evroligašku i drugu jadransku. Igraju na kartu da ništa nije bolje za amneziju od dobijene bitke protiv arhineprijatelja. U tome ne greše. Dobrom delu navijačke populacije ušančene u rovovima, koji protivnički tabor posmatra kroz nišan, titula u ABA ligi ili čak i koja (ne)bitna pobeda u derbiju dovoljna je da zaboravi na evroligaško stratište.

Zaboraviće i da Zvezda svake sezone kreće od nule. Ove je u odnosu na prethodnu imala 15 novih igrača, ako planira da popravi svoj "si-vi" u elitnom takmičenju idućeg leta čeka je ponovno kompletno renoviranje. Retki su igrači koji su pokazali da mogu da budu deo ozbiljnije evroligaške slagalice: Džoel Bolomboj, s kojim je produžen ugovor, Miloš Teodosić, koji će duboko zaći u 37. godinu, i Jago dos Santos kao pomoćni plejmejker.

Rokas Gedraitis igra na mahove i nije uspeo da amortizuje odlazak Ognjena Dobrića, o Majku Tobiju je izlišno govoriti, možda čak i o Marku Simonoviću kao uzdanici u reketu za najjaču konkurenciju. U toj kategoriji su i Dalibor Ilić, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević, pa i Adam Hanga, Nemanja Nedović i Branko Lazić. Politički vešto se proturaju priče o Nikoli Kaliniću i Nikoli Joviću, kako bi se umirili nezadovoljni i pomislili da je sledeća sezona ta dugo obećavana. Ako i ne bude, uvek ostaje "Kališ u junu", floskula za proslavu ABA titule među zidinama trđave.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!