ZVEZDA UMALO DA DOŽIVI ŠOK NA KUPU KORAĆA! Jedna nestvarna blokada srušila je snove FMP-a (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2024. u 21:59

Crvena zvezda je nastavila da u pobeđuje gradskog takmaca, FMP, a ovoga puta je to učinila u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, savladavši "pantere" u niškom "Čairu" rezultatom 80:75.

ЗВЕЗДА УМАЛО ДА ДОЖИВИ ШОК НА КУПУ КОРАЋА! Једна нестварна блокада срушила је снове ФМП-а (ВИДЕО)

FOTO: A. Ilić

Da će se serija Zvezdinih uspeha protiv ovog takmaca nastaviti, bilo je očekivano, ali se to uopšte nije naziralo pune tri četvrtine.

U njoj je ekipa trenera Janisa Sferopulosa muku mučila ne toliko sa rivalom, koliko sa samom sobom - akcije su bile dezorganizovane, a šutevi često ispod nivoa košarkaške pristojnosti. Kako ni FMP nije baš blistao, pristutni u niškoj dvorani, a i oni uz male ekrane, mora da su se pitali ima li ikakve nade da se ova predstava popravi i bude dostojna turnira koji nosi ime slavnog košgetera.

Odgovor je počeo da se nazire u drugoj deonici, nakon što je FMP poveo sa 19:17 uz sedam poena Nikole Šaranovića. Adam Hanga se tada razigrao, Zvezda peokrenula i, uz nastavak promašaja Nedovića (do 15. minuta imao je 1/7) održavala tu malu, ali tada već duže vremena "prisutnu" razliku.

Ona nije rasla više od "dva poseda" razmaka u odnosu na efikasnost rivala, za šta se pobrinuo upravo pomenuti Šaranović, koji je do poluvremena ubacio onoliko poena (11) koliko na dve ovosezonske ABA utakmice sa Zvezdom zajedno.

Uz +4 na velikom predahu, crveno-beli su se nadali da će to relativno brzo a prilično mnogo da se uveća po povratku na parket, ali posle uvodnog koša Nedovića kola su im krenula nizbrdo. Delimično je za to bio zaslužan Vojsilav Stojanović, koji je u Zvezdinom dresu bio MVP juniorske Evrolige, jer su njegove dve trojke ile uvod u vođstvo "pantera" od 48:49 na sredini trećeg perioda meča.

Sferopulosova ekipa je jedino preko Nedovića u tim momentima probala da odgovori, ali kako se dobra igra autsajdera nije prekidala, dalekometni pogodak Rebeca je doneo 52:55 u 28. minutu. I, ko zna kako bi se taj nalet "pantera" nastavio, da ga nije presekla jedna fantastična blokada.

Izveo ju je Džoel Bolomboj kada je Kajl Foster pokušao da vrlo atraktivno zakuca...

... a kako je u nastavku tih zbivanja Giedraitis postigao trojku, stvari su počele da se vraćaju na "Zvezdinu vodenicu".

Nije prošlo dugo, a semafor je opet pokazivao, dotad maksimalnih, +6 za favorita, a kada se početkom poslednjeg segmenta razigrao Dalibor Ilić, njegovih pet poena donelo je 65:57 srpskom šampionu, što je, ispostaavilo se bila dovoljna zaliha da se u završnici ostvari pobeda u ovom duelu.

Narasla je ona u jednom trenutku i na +11, ali se bivši Zvezdin centar Ognjen Kuzmić svojom najboljom partijom u dosadašnjem toku sezone pobrinuo da se neizvesnost vrati u utakmicu (73:69 na početku 37. minuta). Iako je Bolomboj novom atrakcijom, ovog puta zakucavanjem sa hvatanjem u letu odbijanje lopte, obradovao "delije", FMP je na 39 sekundi pre kraja preko Stojanovića prišao na "-2". 

Snove "pantera" da mogu do čuda u narednoj akciji srušio je Dejan Davidovac trojkom, koja je digla "delije" na noge, a tako su i proslavile Zvezdine pristalice ovu teško izvojevanu pobedu.

U polufinalu Kupa Radivoja Koraća Zvezda će u petak od pet popodne igrati protiv ekipe Čačak 94, koja je priredila senzaciju na otvaranju završnog turnira.

Prethodno će, u četvrtak, biti odigrana dva preostala četvrtfinala. Najpre se od 17 časova sastaju Mega i Vojvodina a od osam uveče KK Partizan i Hercegovac iz Gajdobre. Pobednici ta dva susreta će u petak od 21 igrati u polufinalu.

Kup Radivoja Koraća 2024 - četvrtfinale, statistika


Crvena zvezda - FMP 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20)
Crvena zvezda: Lazarević 2, Lučić nije igrao, Hanga 13p, 8sk, 3as, Davidovac 15, Mitrović 3, Lazić nije igrao, Bolomboj 6p, 4sk, Ilić 8, Nedović 20p, 3as, 3sk, Giedratis 4, Kostić nije igrao, Dos Santos 8p, 4as, 4iz
FMP: Votson, Foster 2, Rebec 8, Subotić 5, Pavićević nije igrao, Roberts 5, Stepanović 9, Šaranović 17p, 5iz, 3as, Matović nije igrao, Gagić nije igrao, Stojanović 11p, 5sk, Kuzmić 18p, 15sk, 1as, 1uk

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave