SFEROPULOS JE I (ODJEDNOM) SREĆAN: Trener Zvezde pred polazak u Berlin otkrio dobru i lošu vest

Tanjug

24. 01. 2024. u 18:30 >> 18:37

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da Miloš Teodosić neće igrati sutra protiv Albe i dodao da će Nemanja Nedović posle oporavka od povrede putovati sa ekipom, ali da je neizvesno da li će biti u timu.

СФЕРОПУЛОС ЈЕ И (ОДЈЕДНОМ) СРЕЋАН: Тренер Звезде пред полазак у Берлин открио добру и лошу вест

FOTO: M. Vukadinović

- Teodosić neće igrati, nije još spreman. Nedović je takođe prvi put trenirao, on će putovati sa ekipom, ali će odluka biti na dan utakmice, ne verujem da će biti sto odsto spreman - rekao je Grk na poslednjem treningu ekipe pred let u Berlin.

On je rekao i da će Nikola Topić početi sa treninzima narednih dana.

Poručio je da ekipa mora da igra maksimalno i sa mnogo entuzijazma protiv "nezgodne ekipe iz Berlina".

- Igramo protiv tima koji se kod kuće trudi da igra u visokom ritmu, tako da, moramo da kontrolišem ritam meča, igramo svoju igru u napadu i odbrani. Suočićemo se sa timom koji je mnogo puta pokazao kvalitet, pokazao da se bori i da igra sa mnogo entuzijazma. Moramo da se prilagodimo i da budemo spremni da se borimo za svaku loptu - rekao je Sferopulos.

On je nakon toga upitan za prilagođavanje Džavontea Smarta:

- Ima pravi mentalitet, daje nam mnogo i defanzivo i ofanzivno, spreman je da igra. Ovo mu je prvi put van Amerike, sve je drugačije u odnosu na šta je navikao. Mora da se prilagodi, ali veoma sam srećan zbog toga koliko se prilagođava i mislim da treba da mu damo malo vremena i biće sjajan, rekao je trener crveno belih.

Meč 23. kola Evrolige između Albe i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 časova.

Crvena zvezda ima učinak 9-13, a Alba 4-18.

Lazić: Pritisak nas možda natera da se još više  motivišemo

Branko Lazić, kapiten Zvezde, ovako je prokomentarisao naredni izazov:

- Biće to izuzetno fizički i energetski zahtevna utakmica, Alba godinama igra tako, sa mnogo trčanja i u napadu i u odbrani, tako je bilo i u prošlom meču, mora se uložiti mnogo energije. Mi moramo da gledamo ispred sebe, idemo da pružimo dobru partiju i možda će nas taj pritisak naterati da se još više motivišemo i napravimo pobedu koja nam je preko potrebna u ovom delu sezone, rekao je Lazić za klupski sajt.

Podseitmo, ekipa Crvene zvezde u prvom meču dva tima u Beogradu pobedila je 14. decembra rezultatom 85:71.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice u Berlinu vraćaju za Beograd i počinju pripreme za meč ABA lige sa Partizanom koji je na programu u nedelju, kada će Zvezda biti domaćin.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave