VASINA NOĆNA MORA: Micić opet sa klupe gledao moćnu Oklahomu

Novosti online

22. 12. 2023. u 08:24

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći na svom terenu Los Anđeles kliperse sa 134:115 i tako upisali petu pobedu u poslednjih šest utakmica u NBA ligi.

ВАСИНА НОЋНА МОРА: Мицић опет са клупе гледао моћну Оклахому

Foto AP

Oklahomu je do trijumfa vodio Šej-Gildžis Aleksander koji je ubacio 31 poen, a najbolje ga je pratio Čet Holmgren sa 23. Srpski košarkaš Vasilije Micić nije igrao.

U redovima Klipersa, koji su prekinuli niz od devet uzastopnih pobeda, najefikasniji su bili Džejms Harden sa 23 i Pol Džordž sa 22 poena. Tim iz Los Anđelesa je na ovom meču igrao bez Kavaja Lenarda.

Košarkaši Jute pobedili su u gostima Detroit sa 119:111 i tako produžili niz poraza domaćeg tima na čak 25 utakmica, što je samo jedan poraz manje od rekorda u jednoj sezoni NBA lige.

Klivlend u sezoni 2010/11. i Filadelfija u sezoni 2013/14. dele taj crni rekord sa 26 uzastopnih poraza. Filadelfija je vlasnik i rekorda od 28 poraza u nizu, ali u dve sezone (2014/15. i 2015/16).

Juta je igrala bez četvorice od sedmorice svojih najboljih strelaca, ali ni to nije pomoglo Pistonsima da prekinu crni niz. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Keli Olinik sa 27 poena, dok je u redovima Detroita jedina svetla tačka bio Kejd Kaningem sa 28 poena i deset skokova.

Šestu pobedu u nizu upisao je Milvoki koji je na domaćem terenu slavio protiv Orlanda sa 118:114.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Janis Adetokumbo sa 37 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Demijan Lilard dodao 24 poena i osam asistencija. U četvrtom vezanom porazu Orlanda, najefikasniji je bio Franc Vagner sa 29 poena.

Dža Morant je upisao 20 poena i osam asistencija u svom prvom meču na domaćem terenu nakon suspenzije od 25 utakmica i pomogao je Memfisu da pobedi Indijanu sa 116:103.

Najefikasniji u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn sa 31 poenom, dok je Džaren Džekson dodao 21. Na drugoj strani, najbolji je bio Obi Topin sa 22 ubačena poena.

Košarkaši Čikaga su pobedili San Antonio na domaćem parketu sa 114:95, predvođeni Kobijem Vajtom koji je ubacio 22 i Demarom Derozanom koji je postigao 21 poen. U timu San Antonija, koji je doživeo i 21. poraz u poslednje 22 utakmice, najefikasniji je bio Devin Vasel sa 21 poenom.

Minesota je slavila protiv Los Anđeles lejkersa sa 118:111 i tako ostala vodeća na Zapadu sa skorom 21/6, koliko ima i Boston na Istoku.

U pobedničkom timu istakao se Entoni Edvards sa 27 poena, dok je Karl Entoni Tauns dodao 21 pre nego što je zbog povrede napustio teren pet minuta pre kraja utakmice. Entoni Dejvis je ubacio 31 poen za Lejkerse koji su doživeli četvrti poraz u nizu i sada imaju 15 pobeda i 14 poraza.

U preostale dve utakmice, Vašington je kao gost bio bolji od Portlanda sa 118:117, dok je Nju Orleans takođe u gostima pobedio Klivlend sa 123:104.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu