SPOMENIK ŽIVOTU I KOŠARCI: Održana promocija autobiografije legendarnog Dušana Dude Ivkovića

G. KELIĆ

02. 12. 2023. u 14:51

DOKLE god postoji košarka, živeće i Duda, bile su završne reči prijatelja Hristosa Komninosa na jučerašnjoj promociji nedovršene autobiografije jednog od najvećih evropskih košarkaških trenera, Dušana Ivkovića, "Moj krst, moja priča", koju je priredio publicista Aleksandar Miletić zajedno sa "Vulkan" izdavaštvom. Svoj doprinos u knjizi, ali i životu legendarnog stručnjaka koji nas je napustio pre dve godine dale su i "Večernje novosti" preko svog dugogodišnjeg dopisnika iz Moskve, Branka Vlahovića koji je bio i ostao njegov bliski prijatelj.

СПОМЕНИК ЖИВОТУ И КОШАРЦИ: Одржана промоција аутобиографије легендарног Душана Дуде Ивковића

FOTO: M. Vukadinović

Osim njih, govornici na promociji knjige koja predstavlja spomenik zahvalnosti ljudima koji su prošli kroz Ivkovićev život bili su kum Željko Obradović i predsednik KSS Predrag Danilović, dok su prisutni bili mnogobrojni košarkaški velikani sa kojima je ukrstio puteve poput Dejana Bodiroge, Dragana Kićanovića, Dejana Tomaševića, Miška Marića, Stefana Markovića, Novice Veličkovića, Milenka Tepića, Nenada Krstića, Duška Savanovića, Marka Kešelja, Ivana Paunića, Aleksandra Rašića, Dragana Todorića i ministra sporta Zorana Gajića.

- Mnogo lepih stvari i uspomena su podeljeni na ovoj promociji. Duda je neko ko je sa svojom strašću, entuzijazmom i posvešćenosti dao mnogo košarci i zaslužio je da ga kroz ovu knjigu pamtimo. Trenuci koje sam proveo sa njim u reprezentaciji su za mene bili veoma dragoceni i zauvek ću ih nositi u srcu - rekao je za "Novosti" Milenko Tepić koji je sa Ivkovićem osvojio srebro na EP u Poljskoj 2009.

Deo tog tima bio je i Ivan Paunić.

- Duda je meni promenio život kada me je pozvao na Evrobasket sa tada tek napunjene 22 godine. To nikada neću zaboraviti jer da nije bilo njega ko zna kako bi se moja karijera dalje odvijala. Sin mi je još mali, ali već sada mu pričam ko je bio Duda, kakav je uticaj imao na moj život i koliko mi je važan - dirljivo je za naš list naglasio Paunić.

Tomašević: Jedva čekam da je pročitam

DEJAN Tomašević je za "Novosti" istakao da jedva čeka da uzme knjigu pod prste.

- Već danas ću uzeti knjigu da je pročitam. Ne znam šta još može da se kaže od Dudi što nije rečeno, sem da ponovimo ono što svi znamo, a to je da je on bio jedan veliki gospodin, šmeker i mangup koji se ne rađa često. Stvarno je bila privilegija poznavati ga i biti deo njegovog života - rekao je Tomašević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)