"JA SAM ODGOVORAN ZA OVO": Janis Sferopulos objasnio razolg poraza Zvezde u večitom derbiju

Novosti online

30. 10. 2023. u 22:53

PARTIZAN je dva puta u četiri dana pobedio Crvenu zvezdu. Nakon trijumfa u Evroligi, crno-beli su savladali večitog rivala i u ABA ligi. Utiske posle meča u regionalnom takmičenju izneo je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

ЈА САМ ОДГОВОРАН ЗА ОВО: Јанис Сферопулос објаснио разолг пораза Звезде у вечитом дербију

FOTO: M. Vukadinović

Grčki stručnjak je najpre analizirao utakmicu.

- Počeli smo onako kako smo želeli. Igrali smo vrlo dobru odbranu, i dobru egzekuciju u napadu. Nažalost, u drugoj četvrtini imali smo najgori deo utakmice. Izgubili smo koncentraciju u napadu, prepustili smo Partizanu lake poene. Dobro je što smo na kraju pronašli način da se vratimo, smanjali smo razliku na šest poena, ali nije dovoljno. Ono što sam rekao igračima posle meča je da kada primite 98 poena u gostima, to je greška odbrane. Tim je promenio trenera, još uvek nismo uspostavili našu igru, treba nam još vremena - rekao je Sferopulos.

Dobio je potom pitanje da je teško izgubiti, ali i dobiti jedan tim dva puta u kratkom vremenskom periodu.

- Nismo zadovoljni i to je očigledno, nismo igrali dobru odbranu. Ja sam odgovoran za ovo i prihvatam odgovornost. Reakcija je bolja nego u prvoj utakmici, imali smo dobar start, ali smo izgubili koncentraciju. Za mene je bitno da tim ima pobednički mentalitet.

Upitan je i o Džoelu Bolomboju koji je posle dobrog prvog poluvremena dobio manje minuta u nastavku susreta. Novinare je zanimalo da li je možda u pitanju neka povreda?

- Ne, moja odluka. Majk je bio dobar, pa sam ga stavio da igra više. Isto se desilo prošlu utakmicu kada je bila obrnuta situacija.

Dobio je pitanju i o stanju Adama Hange koji je propustio ovaj meč.

- Hanga je imao udarac koleno o koleno u prošloj utakmici, ceo medicinski tim je okrenut njemu da se vrati što pre na teren.

Za kraj se dotakao i plejmejkera Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira i Jaga dos Santosa i njihove igre.

- Moram da pričam o Teodosiću i Šabazu i njihovom kvalitetu. Jago je nešto mlađi, prvi put je na ovom nivou i trebaće mu vremena da se prilagodi. Prethodnu utakmicu je bio bolji nego ovu, što znači da mora da popravi svoju pripremu za meč. Za ovaj nivo je bitno da kada ga protivnik zaustavi da nađe neko rešenje. To je iskustvo i sada ga stiče. Tu je da nam pomogne, ima dobar potencijal. Jedan je od najboljih igrača bio prošle godine, bio je MVP i verujem da će još da raste. O Šabazu i Teu nema potrebe da pričam - zakuljčio je Sferopulos.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)