DERBI KOLA, ALI SAMO NA PAPIRU: Crvena zvezda deklasirala Cedevita Olimpiju

Novosti online

08. 10. 2023. u 21:26

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su u ''Areni'' Cedevita Olimpiju i demonstrirali silu. Crveno-beli su slavili sa 43 poena razlike (94:51) i pokazali da se nalaze u odličnoj formi na početku nove sezone.

ДЕРБИ КОЛА, АЛИ САМО НА ПАПИРУ: Црвена звезда декласирала Цедевита Олимпију

M. Vukadinović

Prva četvrtina je napadački bila izuzetno slaba, obe ekipe su izgubile čak po šest lopti, Rokas Gedraitis je jedini bio šuterski raspoložen, ubacivši dve trojke već u prvih pet minuta meča.

Tokom druge četvrtine je jasno bilo da je Zvezda kvalitetniji rival i da će odneti pobedu sa ovog duela, Šabaz Nejpir je uzeo stvari u svoje ruke i sa tri pogođene trojke odveo crveno-bele na + 25 na petnaestominutni odmor.

Nakon što je Cedevita Olimpija u prvom poluvremenui šutirala sa samo 35,7% "uspešnosti" za dva poena, a sa 10% za tri (ukupno 7/25 iz igre, tj. 28%) bilo je jasno da samo čudo u nastavku može da je spase poraza. 

Ali, čudo je imalo posla na nekom drugom mestu, a Zvezda se u Areni pobrinula da ono što je i najavila u prvih 20 minuta - u drugih 20 potvrdi. Na kraju, konača razlika u poenima je potvrdila i razliku u kvalitetu, ali i razliku u tome ko je kako pristupio ovoj utakmici 2. kola ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nemanja Nedović sa 17 i Šabaz Nejpir sa 15 poena, dok je u poraženoj ekipi zapaženiju ulogu imao samo Amadu Sou sa 19 poena dok su svi ostali bili jednocifreni.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)