DROGA MU JE UNIŠTILA ŽIVOT: Ispovest bivšeg košarkaša Mege o paklu kroz koji je prošao

Novosti online

28. 09. 2023. u 19:58

STIGAO je talentovani Nemac u Megu kao čudo od deteta, igrač koji bi mogao da ostavi veliki trag u svetu košarke, ali mu se na tom putu isprečila droga.

ДРОГА МУ ЈЕ УНИШТИЛА ЖИВОТ: Исповест бившег кошаркаша Меге о паклу кроз који је прошао

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Kostja Mušidi je nakon jedne sezone u Megi nestao sa košarkaške pozornice, a razlog za to je prekomerno uzimanje droga. Biser nemačke košarke prisetio se teškog perioda koji mu se isprečio na putu da napravi veliku karijeru.

Mušidiju je prognozirala velika NBA karijera, a on je sa 25 godina na novom početku budući da je ove sezone nastupati u Bundesligi u dresu Mitedojčera. Nemac je na NBA draft izašao 2017. godine dok je branio boje Mege, ali nije bio izabran. Sada je jasno i zašto...

- Bio sam zavisnik od trave! Od Beograda, skoro do NBA, pa nazad u Nemačku i onda na ulicu – nisam imao klub. Bilo je to veoma teško vreme. Svoje loše navike sam poneo iz Beograda u Nemačku. Kad se setim, malo se naježim, ali na negativan način. Uradio sam mnoga s*anja koja ne mogu da shvatim - rekao je Mušidi.

Prošao je, nakon neuspeha na draftu, Kostja Mušidi kroz pravi pakao, a veliki deo u njegovom iskupljenju ima Denis Šruder, zvezda NBA lige i Nemačke reprezentacije koji ga je 2018. godine i doveo u Braušvajg.

- Izbacivanje u Braunšvajgu je bilo zasluženo. Ako te ne uhvate, nastavićeš da živiš tako i misliš da je život na način na koji to radiš ispravan. U drugoj sezoni pod Denisom kao vlasnikom, skrajnut sam bolestan posle tri ili četiri utakmice - to ću reći. To je takođe, na neki način, bila bolest, moram da kažem. Takođe je trebalo da se leči. To sam i uradio. Bio sam ljut i razočaran u sebe jer sam sve bacio - rekao je nemački košarkaš.

Na svu sreću, Mušidi se nakon nekog vremena opametio i sada je na novom početku. Ističe da je povratak na sportski način života bio težak, ali da je to bio jedini put da ponovo zaigra košarku.

- Morao sam ponovo da zaradim poštovanje i pokažem da sam i dalje ozbiljan u vezi sa košarkom, iako je ona moj život - podvukao je Mušidi. 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)