PARTIZAN PRVI FINALISTA ABA SUPERKUPA: Igokea pala, Avramović oduševio "grobare"

A. I.

19. 09. 2023. u 19:59

PRVI polufinalni meč ABA Superkupa odigrali su Partizan i Igokea. Slavili su crno-veli rezultatom 91:84.

ПАРТИЗАН ПРВИ ФИНАЛИСТА АБА СУПЕРКУПА: Игокеа пала, Аврамовић одушевио гробаре

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sjajnu timsku igru prikazao je Partizan, odlično su crno-beli igrali večeras u napadu i u odbrani. O ofanzivnom raspoloženju najbolje govori podatak da su svi igrači gostujućeg tima uspeli da se upišu u strelce. Ipak, neobjašnjiv pad u poslednjoj deonici mogao bi da zabrine navijače.

"Grobare" je posebno oduševio i povratak Alekse Avramovića u tim, košarkaš koji je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu bio je na produženom odmoru, a prilikom ulaska u igru pozdravljen je ovacijama.

Odmah na startu raspoložen je bio Frenk Kaminski, stameni centar ubacio je pet poena, nadovezao se na to i Kevin Panter. Sjajna igra donela je crno-belima nakon osam minuta igre 20:11.

Ubacio je šampion ABA lige u "petu" u poslednja dva minuta prvog perioda, raspucali su se Panter i Alen Smailagić, te je prednost otišla na 27:13.

Ne samo da je održao, već i uvećao prednost tim iz Beograda do poluvremena. Poslednjih pet minuta prvog poluvremena na terenu se našao i Aleksa Avramović, a upravo je srebrni "orao" trojkom u posledim sekundama doneo +20 crno-belima pred pauzu (51:31).

ABA liga/Dragana Stjepanović

Nije bilo opuštanja u četi Željka Obradovića ni u trećem periodu. Održavali su crno-beli +20 tokom većeg dela treće četvrtine, a prednost je išla i do konta 24. Sjajnu minijaturu imao je Pi džej Doužer pogodio je trojku, a odmah pri izvođenju ukrao je loptu za dva laka poena. U poslednja 10 minuta ušlo se sa rezultatom 80:60.

Bio je Partizan bez poena tokom četiri minuta u poslednjem periodu. Iskoristilia je to Igokea da serijom 10:0 smanji zaostatak na 80:70.

ABA liga/Dragana Stjepanović

Pokretačka snaga tima iz Laktaša bio je nekadašnji košarkaš Partizana koji je ubacio pet poena uz asistenciju. Prekinuo je nakon pet minuta agoniju crno-belih Smailagić trojkom.

Nadovezao se Milosavljeviću sjajni Marko jeremić koji je "sipao" trojku za trojkom, pogodio ih je sedam u meču, četiri u poslednjoj deonici, a Igokea je posle dugo vremena svela deficit na jednocifren broj - 88:72.

Ritam rivala prekinuo je Uroš Trifunović koji je odgovorio na isti način, a to je bilo dovoljno da crno-beli sačuvaju prednost do kraja meča - 91:84.

PARTIZAN - IGOKEA 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24)

Partizan: Vukčević 8, Ledej 4, Avramović 6, Koprivica 2, Panter 13, Smailagić 15, Jaramaz 1, Naneli 6, Trifunović 8, Anđušić 5, Doužer 11, Kaminski 12

Igokea: Bošković, Atić 1, Delalić 6, Tanasković 8, Stanković, Jošilo 8, Nakić, Nikolić 13, Gordić 9, Mimlosavljević 9, Jeremić 23, Modi 7

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)