DRAMA OKO POSLEDNJEG PUTINIKA U DRUGU FAZU! Grčka i Novi Zeland odigrali triler na Mundobasketu

Novosti online

30. 08. 2023. u 16:42

Posle Francuske, činilo se da bi još jedno veliko ime svetske košarke moglo da bude eliminisan iz borbi za medalje na Mundobasketu 2023, ali to se nije desilo: Grčka je furiozno odigranom završnicom pobedila Novi Zeland sa 83:74 i ide dalje, a njen suparnik će se boriti za plasman od 17. do 32. mesta.

ДРАМА ОКО ПОСЛЕДЊЕГ ПУТИНИКА У ДРУГУ ФАЗУ! Грчка и Нови Зеланд одиграли трилер на Мундобаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Oba takmaca su ušla u ovaj ključni duel nakon sopstvenih poraza od Amerikanaca i pobeda nad Jordanom, pa je bilo jasno da ko pobedi u derbiju trećeg kola nastavlja da živi svoj san na ovom šampionatu planete, a poraženog čeka selidba u "donji dom".

Novozelanđani su isprva gospodarili terenom, i to toliko da su imali čak i 15 poena razlike u drugoj deonici (43:28). Ipak, Grčka je uspela to da iz minuta u minut smanjuje, da na tren priđe na "-1" u trećoj deonici, pre nego što je serijom od devet uzastopnih poena otvorila poslednju i tada povela sa 59:54.

Rasplasmala se tada najveća borba, Šej Ili je blistao u taboru selekcije koja je i ovaj megdan ušla odigravši "haku", a trojke Larencakisa i Vokapa održavale Helene na maloj, ali ipak primetnoj distanci od najčešće pet poena.

A onda, na "prelazu" iz 35. u 36. minut, Grci su trojkom Papapetura, novim pogodkom Larencakisa i uz njegovo dodatno slobodno bacanje otišli na +10, da bi polaganje koje je izveo Papajanis promenilo rezultat na 73:61 i srušilo poslednje novozelanske snove o osvajanju drugog mesta.

Naravno, odujstajanja nije bilo, pa su pogodak Delejnija i trojka Ilija smanjili vođstvo Grka na 75:69 i, minut i 55 sekundi pre završetka, natrerali selektora Grka Dimitriosa Itudisa na tajmaut, a to je prenulo njegovu ekipu koja je znatno mirnije okočnala ovaj duel nego što se činilo da bi mogao biti slučaj.

Na kraju, grčku selekciju su do veoma važne pobede predvodili Joanis Papapetru sa 26 i Janulis Larencakis sa 20 poena, a Šej Ili je sa 27 bio najefikasniji kod Novozelanđana, za koje je Fin Delejni uz 10 poena ostvario i 14 skokova, četiri asistencije i dve "krađe".

Bonus video: Nikola Milutinov o plasmanu Srbije u drugu fazu Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)