"ZA NAS JE SVAKA UTAKMICA KAO PLEJ-OF": Svetislav Pešić otvoreno o meču sa Južnim Sudanom (VIDEO)

Od specijalnog izveštača za "Novosti" iz Manile - Grujica Kelić

29. 08. 2023. u 13:23

SRBIJA će sutra utakmicom protiv Južnog Sudana okončati prvu fazu Svetskog prvenstva, a očekivanja od duela sa afričkom selekcijom izveo je trener "orlova" Svetislav Pešić.

ЗА НАС ЈЕ СВАКА УТАКМИЦА КАО ПЛЕЈ-ОФ: Светислав Пешић отворено о мечу са Јужним Суданом (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

On je istakao da je svaka utakmica teška i važna, pa smatra da će takva biti i naredna.

-  Imamo tešku utakmicu, svaka je teška, to se može videti po rezultatima na Svetskom prvenstvu, već su počela iznenađenja. Mi smo favoriti, to ne sakrivamo. Ozbiljna su ekipa, jedna od retkih ekipa koja igra sa puno atletike, trčanja, agresivna u odbrani, skoku, raspoložena posle jučerašnje pobede, videli ste kako je uspela da savlada Kinu. Tako da ne postoji nijedan protivnik koga ne respektujemo, znamo da smo mi ovde došli da od utakmice do utakmice poboljšamo igru. Mi još treba da igramo. Svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica. Znamo sa kim igramo, imamo samo jedan trening. Sutra nemamo trening, odmorite se i spavajte sutra - rekao je Pešić srpskim novinarima u Manili.

Potom se dotakao Alekse Avramovića i Filipa Petruševa koji su zadobili povrede.

- Dobro su, mislim da će igrati obojica. Filip je već prošao preglede, nadamo se da će sve biti kako treba. To su tipične povrede, košarkaške. Da je juče bila utakmica koja odlučuje prvenstvo ili sudbinu, a isto će biti i sutra. Svaki dan se nešto dešava. Neko nekad ima stomačne probleme, to se dešava i dešavalo se i ranije. Tako da svaki dan se nešto dešava. Nije bilo utakmice kada medicinski staf nije radio.

Iskusni stručnjak je upitan da prokomentariše šta misli o tome što se vodi 12 umesto 14 igrača.

- Taj predlog je postojao, FIBA ga nije usvojila. Koji su razlozi ne znam, ne bavim se tim. Svi bismo voleli da imamo alternative. 

Ekipa nije štedela vreme, već se vredno spremala za Južni Sudan.

- Nismo uopšte do večeras imali razgovor. Mi smo vreme koristili da se pripremimo za sutra. Nema treninga sutra i bilo je važno da napravimo dobar trening, tek sada kad se vratimo u hotel ćemo videti sastav, analize i pripreme za Sudan.

Za kraj je dobio pitanje o tome da li on i njegova ekipa potcenjuju narednog protivnika.

- Da li smo ih potcenjivali? Znamo da preteramo... Znamo kakva je to ekipa, igrači koji su školovani. Imaju jednu od najboljih, da ne bismo sada previše govorili o njima. Igraju možda uz Kanadu i najagresivniju odbranu. Imaju visinu, imaju izuzetno dobru pik-en-rol odbranu - zaključio je Pešić.

Podsetimo, utakmica Srbija - Južni Sudan na programu je sutra od 10 časova, a taj meč možete pratiti uživo u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti".

 

BONUS VIDEO: Zanimljivo na treningu Srbije: igrači se takmičili u šutiranju trojku iza leđa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)