SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI, 5. DAN: Derbi je bio neverovatan, ali je zato Crna Gora "stradala", a Italija "na mišiće" opstala

Novosti online

29. 08. 2023. u 17:48 >> 17:48

SVETSKO prvenstvo u košarci 2023. je najveći sportski događaj u ovoj godini, a sva dešavanja sa njega, i najvažnija i najzanimljivija, sve što košarka nudi, bilo da su u pitanju rezultati uživo ili drugi, bilo interesantni foto/video detalji - mogli ste i petog takmičarskog dana da pratite na portalu "Novosti".

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КОШАРЦИ, 5. ДАН: Дерби је био невероватан, али је зато Црна Гора страдала, а Италија на мишиће опстала

FOTO: FIBA.Basketball

Rezultati uživo:

Nemačka - Finska 101:75

Angola - Dominikanska Republika 67:75
Egipat - Meksiko 100:72
Liban - Francuska 79:85
Australija - Japan 109:89
Filipini - Italija 83:90
Crna Gora - Litvanija 71:91
Kanada - Letonija 101:75

17.48 - To bi bilo to za peti takmičarski dan na Mundobasketu. Završava se današnji blog uživo portala "Novosti", ali će na ovim stranicama i do početka novog "radnog dana" na Svetskom prvenstvu biti prilično živo. A što se tiče te šeste takmičarske porcije na šampionatu planete - igra Srbija! I ne samo ona, naravno, jer u sredu, na kraju prve faze, sastaju se:

10.00 Gruzija - Venecuela 

10.00 Južni Sudan - Srbija 
10.40 SAD - Jordan 
11.45 Obala Slonovače - Brazil 
13.30 Slovenija - Zelenortska Ostrva
14.00 Kina - Portoriko 
14.40 Grčka - Novi Zeland 
15.30 Iran - Španija 

17.44 - A u taboru Italije...  POLONARA SE NE PLAŠI SRBIJE: Ama, možemo svakog da dobijemo!

17.27 - Završen je najzanimljiviji meč ovog utorka, i to kako! JOKIĆEV TRENER REŠIO DERBI MUNDOBASKETA: Dve rečenice koje su promenile tok meča (VIDEO)

16.39 - Kakav preokret u derbiju dana... Letonci su imali +12 u drugoj deonici protiv Kanade, ali od tih njihovih 35:23 desila se kanadska rapsodija. Najpre serija 20:7 do kraja poluvremena, a onda je sa novom, 10:2, otvorena treća deonica. I, Kanada, koja je gubila sa 12 razlike, trenutno vodi sa devet.

16:19 - Derbi dana opravdava to zvanje - Kanada je, dobivši drugu deonicu sa 30:19, povela protiv Letonije sa 43:42. Olinik je ubacio 10 poena za Kanađane, a Zagars 11 za Letonce.

16.18 - Crna Gora se nadala da bi mogla da, posle dve uvodne pobede na Mundobasketu, kojima je i obezbedila prolazak dalje, da osvoji prvo mesto u grupi D, ali... to je ostao samo "sanak pusti". U derbiju te grupe, Litvanija je deklasirala Crnogorce sa 91:71 i to uz 19 poena Jokubaitisa (uz est asistencija i pet skokova), te 15 poena Kuzminskasa, dok su Vučević sa 19, te Peri i Simonović sa po 13 bili najefikasniji u poraženoj selekciji.

16.02 - Kanada, koja je razbila Francusku sa 30 razlike, gubi u derbiju grupe od Letonije sa 10 poena zaostatka (17:27), i to uz primetno odsustvo "šta ko tačno radi" kada je na parketu tzv. druga postava. Tako je bar za sada...

15.50 - SADA JE SVE JASNO! Evo s kim i kada Srbija igra u drugoj fazi Mundobasketa

15.32 - Poslednja utakmica petog dana Mundobasketa je Kanada - Letonija. Ovaj duel je borba za prvo mesto u grupi iz koje dalje nisu prošli Francuska i Liban.

15.17 - Crna Gora zaostaje osam razlike na poluvremenu u duelu sa Litvanijom (40:48). Jedini dvocifren u obe ekipe je novi košarkaš Crvene zvezda Marko Simonović, ali ni to nije bilo dovoljno ekipi Boška Radovića da na odmor ode sa prednošću.

14.47 - Australija je na dominentan način uspela da se domogne druge faze takmičenja, pošto je pregazila Japan sa 109:89. Džoš Gidi je blistao sa 26 poena, njega je pratio Ksevije Kuks sa 24.

14.31 - Crna Gora igra do sada najtežu utakmicu na Mundobasketu. Rival tima Boška Radovića je Litvanija i ko trijumfuje okončaće prvi deo planetarnog nadmetanja kao prvoplasirani. 

14.07 - Počeo je duel Italije i Filipina. Veoma važan susret za obe selekcije. Neko od njih će uz Dominikansku Republiku biti rival "orlova" u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

13.35 - Uspela je Francuska da spreči bruku i nekako pobedi Liban sa 85:79. "Trikolori" su na ovaj način za mnoge ljubitelje igre pod obručima tek u trećem meču upisali prvi trijumf na Mundobasketu. Geršon Jabusele je predvodio tim Vensana Kolea do trijumfa sa 18 poena, jedan manje je postigao Evan Furnije. Na drugoj strani sjajnu utakmicu je odigrao Vael Arakdži koji se zaustavio na 29 poena.

FOTO: FIBA.Basketball

13.30 - "ZA NAS JE SVAKA UTAKMICA KAO PLEJ-OF": Svetislav Pešić se oglasio pred Južni Sudan

13.25 - PREOKRET! Svetislav Pešić saopštio fenomenalne vesti

13.16 - DOMINIKANA BOLjA OD ANGOLE: Senzacija turnira ide na Srbiju bez poraza

13.10 - Domaćin Japan igra u Okinavi protiv favorizovane Australije i pokušaće da naprave veliko iznenađenje koje bi im donelo plasman u narednu fazu.

12.58 - SJAJNA ATMOSFERA NA TRENINGU SRBIJE: "Orlovi" se odlično zabavljali pred poslednji meč u grupi (VIDEO)

12.41 - Francuska je uspela malo da se trgne i na odmor ode sa minimalnim vođstvom - 37:38, za koje su najviše zaslužni Geršon Jabusele sa 16 i Evan Furnije sa 14 poena.

12.16 - Blamiraju se Francuzi sa Libanom, pošto gube sa osam razlike - 35:25. Uz to Vael Arakdži je već sada postigao 19 poena. Sigurno da bi za "trikolore" katastrofalno bilo da grupnu fazu Mundobasketu okončaju sa tri poraza.

12.05 - Dominikanska Republika je ostvarila i treći trijumf na Mundobasketu, pobeđena je Angola sa 75:67. Tako je selekcija koju sa klupe predvodi Nestor Garsija sa maksimalnim učinkom okončala prvi deo takmičenja i sad čeka da vidi ko će uz nju iz grupe A proći dalje.

11:49 - Francuzi su počeli treći meč na Mundobasketu. Najveće razočaranje Svetskog prvenstva igra protiv Libana. Podsetimo, "trikolori" su ostali bez prilike da se bore za medalju, pošto sa dva poraza nisu uspeli da se domognu druge faze. To su iz ove grupe učinili Kanada i Letonija.

11.32 - VELIKI PEH ZA LETONIJU: Jedan od najboljih igrača završio Mundobasket

11.13 - Nemačka je nastavila da blista na Mundobasketu. Iako za njih ovaj meč nije bio značajan, ubedljivo je pobedila Finsku sa 101:75. Denis Šruder i Isak Bonga su sa po 15 poena predvodili "pancere" do trijumfa. Kod skandinavske selekcije najviše se istakao Olivije Namua sa 14 poena. Nemci su prvi deo takmičenja okončali sa učinkom 3-0, a Finci 0-3.

10.28 - Dominikanska Republika je od starta ušla u veliki problem, posle samo tri minuta i 51 sekunde najbolji igrač ove selekcije Karl Entoni Tauns je morao na klupu zbog tri faula. Ipak, to se ne oseća na terenu, pošto ekipa Nestora Garsije posle prvih 10 minuta ima prednost od 20:11.

10.05 - Počela je utakmica Angola i Dominikanska Republika. Afrička selekcija juri drugu pobedu na Mundobasketu, a Dominikanska Republika treću. Oni se nalaze u grupi A sa kojom se ukršta selekcija Srbije.

9.30 - U prvom meču današnjeg programa sastaju se Nemačka i Finska. Ovaj duel nema rezultatski značaj, pošto su "panceri" obezbedili prolaz u narednu rudnu, dok je skandinavska selekcija izgubila sve šanse.

9.05 - Najpre, raspored utakmica. Evo ko i kada danas igra na Svetskom prvenstvu u košarci:

9.30 Nemačka - Finska 19:22

10.00 Angola - Dominikanska Republika
10.45 Egipat - Meksiko
11.45 Liban - Francuska
13.10 Australija - Japan
14.00 Filipini - Italija
14.30 Crna Gora - Litvanija
15.30 Kanada - Letonija

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od danas, 25. avgusta, sve do 10. septembra i to u tri zemlje: domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. Dakle, primarni cilj: biti među prva dva tima u svojoj grupi.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. Dakle, drugi cilj: i u novoj grupi biti među dva najbolja tima. A posle... koliko se dogura u nokaut fazi.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u subotu 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Naravno, taj meč, kao i sve ostale u kojima igraju "orlovi", možete uživo da pratite na portalu "Novosti".. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini. A baš oni igraju danas, pa ćemo sa posebnom pažnjnom, zajedno sa vama, gledati šta se to u A grupi dešava, jer će to raditi i naši reprezentativci.

9.02 - "Orlovi" danas ne igraju, juče su ostvarili ubedljivu pobedu protiv Portorika u drugoj rundi, a za one koji ne znaju, evo jednog važnog podsetnika...

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači - Svetsko prvenstvo 2023

Kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković,  Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

9.00 - Dobar dan i dobro došli u blog uživo portala "Novosti" posvećen ovogodišnjem šampionatu planete. Još jedan dan Mundobasketa je pred nama, pa da ne okolišamo mnogo, već posvetimo se onome što sledi. A sledi - mnogo toga!

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić - izjava posle utakmice Srbija-Portoriko na Mundobasketu 2023.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)