"BIĆE MNOGO EMOCIJA!" Sale Đorđević o Srbiji: Jedan od najtežih rivala na Svetskom prvenstvu

Novosti online

24. 08. 2023. u 15:42

SRBIJA će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati protiv Kine, a selektor azijske selekcije Aleksandar Đorđević izneo je očekivanja od duela u kome će odmeriti snagu sa reprezentacijom sa kojom je postigao dosta uspeha, što kao igrač, što kao trener.

БИЋЕ МНОГО ЕМОЦИЈА! Сале Ђорђевић о Србији: Један од најтежих ривала на Светском првенству

FOTO: Profimedia

Popularni "Sale nacionale" je priznao da će biti dosta emocija na tom duelu, ali da mora da učini sve da ih sakrije.

- Ja sam izueztno ponosan što predvodim Kinu protiv Srbije. Emocije su tu, ja ću se truditi da ih potisnem. Kako volim da kažem - emocije su često naši neprijatelji. Srbija je veoma težak protivnik, jedan od najtežih na turniru. Sjajni igrači, iskusni, već smo igrali protiv njih pre nekoliko dana. Znamo gde moramo da budemo bolji i pokušaćemo - rekao je Đorđević medijima u Manili.

Iskoristio je priliku da se zahvali domaćinu Filipinima na gostoprimstvu.

- Osećamo se dobrodošlima ovde, želim da im zahvalim na tome, na toploj dobrodošlici. Za nas je ovo velika čast i tako se ponašamo prema ovom takmičenju.

Potom se zahvalio Savezu Kine, kao i predsedniku, legendarnom Jao Mingu.

- Od prvog dana su me ovi momci, na čelu sa kapitenom, lepo prihvatili i ne mogu da kažem koliko sam zahvalan, što njima, što Jao Mingu i Savezu Kine. To osećam sve vreme. Naporno treniraju, profesionalni su, rade ono što najbolje znaju i želimo da izvučemo maksimum iz toga.

Dotakao se i ostalih rivala u grupi, Južnog Sudana i Portorika.

- Južni Sudan dolazi sa dobrim timom, nisu slučajno ovde. Ali prvo igramo protiv Srbije. Po mom mišljenju, oni su jedni od kandidata za medalju. Portoriko je uvek težak rival. To su tri tima protiv kojih moramo da igramo, ali moraju i oni protiv nas. Više smo fokusirani na nas i na to kako ćemo se prikazati - zaključio je Đorđević.

Podsetimo, duel Srbije i Kine na programu je u subotu od 14 sati po srednjoevropskom vremenu.

 

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić se obratio novinarima u Manili

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije