"TATA, JA BIH DRES SRBIJE": Bivši reprezentativac podelio priču koju Nikola Jokić treba da pročita

Novosti online

16. 08. 2023. u 12:19

BLIŽI se Mundobasket, Mundobasket od koga čini se nikada manje ne očekujemo. Srbija putuje u Aziju kao apsolutni autsajder u svakom pogledu, a kako i ne bi kada na spisku Svetislava Pešića nije NBA šampion i bivši MVP, kao i nekadašnji broj jedan na Starom kontinentu.

ТАТА, ЈА БИХ ДРЕС СРБИЈЕ: Бивши репрезентативац поделио причу коју Никола Јокић треба да прочита

FOTO: KSS

Nikola Jokić i Vasilije Micić su među prvima rekli Svetislavu Pešiću da neće igrati za nacionalni tim, a onda su se ređali Nikola Kalinić, Aleksej Pokuševski, Nemanja Nedović, Vladimir Lučić. 

Otkazi u reprezentaciji Srbije su u modi, prošla su vremena kada je Aleksandar Đorđević sa jednom nogom otišao na SP u Grčku 1998. godine, pa tako rovit se pojavio u četvrtfinalu i rešio Argentinu u četvrtfinalu. Bilo je i onih manjih imena posle 2000. godina od Saleta Nacionaleta poput Branka Jorovića koji je igranjem za nacionalni tim 2006. godine u Japanu "uništio" karijeru.

A bilo je i onih koji su "peške" dolazili u reprezentaciju poput Vladimira Štimca. Nije bio u petorci, pa ni u deset, da se ne lažemo, ali 12. igrač kakvog Jugoslavija i Srbija nikada nisu i neće imati. 

foto: EPA

 

Ljubav prema nacionalnom timu bivši igrač Zvezde je preneo i na decu, pa je na društvenim mrežama podelio zanimljivu priču. Dobroćudni gorostas napisao je koliko ga je obradovao njegov naslednik Vukan, kada je odlučio da ga počasti.

- Kaže mi žena, klinci su stvarno dobri, sve super. To mi je najvažnije i rekoh, ajde pošto znam da vole puzle i neke igračke, pa da im kupim. Pitam Tarju, ona kaže hoće neku plišanu igračku. I onda pitam Vukana, a on kaže „tata, ja bih dres reprezentacije”!!!! Ja gotovo najsrećniji čovek na planeti, ceo komplet u fulu, ljubi te tata - napisao je Vladimir Štimac uz emotikone srca i zastave Srbije.

Trebalo bi ovo da vidi i Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta i šampion NBA lige, kojem se izgleda nikako ne sviđa plavi dres Srbije, pa je pokrenuo nogu otkaza, a nastavili Micić, Kalinić... 

Možda opet jednog dana Srbija bude Kićina, Prajina, Saletova, Peđina, Vladina...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)