DENVER UZDRMALA VEST SA BALKANA: Nagetsi ovo nisu želeli da čuju, niti da vide (VIDEO)

Novosti online

04. 08. 2023. u 21:09 >> 21:20

DOK se sportska javnost sve više okreće predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci, u NBA ligi je zatišje, ali aktuelni šampion, Denver, dobio je sa Balkana vrlo lošu vest.

ДЕНВЕР УЗДРМАЛА ВЕСТ СА БАЛКАНА: Нагетси ово нису желели да чују, нити да виде (ВИДЕО)

foto: Tviter

Naime, izgleda da se teže povredio košarkaš nagetsa i košarkaški reprezentativac Slovenije Vlatko Čančar (na arhivskoj fotografiji desno, pokraj Nikole Jokića i Gorana Dragića).

Čančar, Luka Dončić i "zmajčeki" su prekjuče u Ljubljani ugostili Grke, a revanš za tadašnji poraz od 91:98 potražili su ovog petka u Atini.

Tamo, međutim, em nisu uspeli u svojoj želji, jer je domaćin iznova bio bolji, ovoga puta rezultatom 88:77, em je Čančar po svoj prilici doživeo ozbiljnu povredu.

U samoj završnici utakmice, tri i po minuta pre kraja, košarkaš Denvera je u kontri zakucavanjem smanjio zaostatak Slovenije na 80:71, ali je vrlo nezgodno pao. Njegov vrisak je bio uzbuna za sve u ekipi da se odmah zatraži pomoć, jer su najverovatnije stradali ligamenti kolena. 

A te povrede ponekad i na sezonu, ili duže, umeju da udalje košarkaše od takmičarskih mečeva...

U ovoj utakmici, koju je obeležilo ispravljanje višegodišnje nepravde - odavanje počasti legendarnom košgeteru Grčke, Nikosu Galisu, koji je dugo bio u svađi sa čelnicima Saveza, Čančar je ubacio četiri poena, njegov saigrač Dončić 18, a kod domaćina Mitoglu takođe 18, a Luncis jedan manje.

Dončić izašao ranije, ali "nije strašno"

Luka Dončić je takođe ranije završio sa nastupom u Atini, i to uz bandažirano koleno, ali kako javlja ESPN, "razloga za brigu" u njegovom klubu, Dalasu, a i slovenačkoj reprezentaciji - nema, jer je u pitanju bilo povlačenje iz igre "iz predostrožnosti.

Evo i trenutka kada se dogodila Dončićeva povreda zbog koje je ranije napustio utakmicu u Grčkoj:

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...


Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 
U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 
Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 
Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.
Ostali učesnici su:
Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland
Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Ako vas košarka zanima, pratite sve o njoj na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)