JOKIĆ OSTAJE BEZ RADILICE: Lejkersi "kradu" Denveru deo šampionske slagalice

Novosti online

01. 07. 2023. u 08:00

NIKOLA Jokić i Džamal Marej su apsolutni lideri šampionskog Denvera, ali je u timskom mozaiku veoma važno mesto zauzimao energični bek Brus Braun. Kako navode izvori iz Amerike, Nagetsi će u narednu sezonu najverovatnije ući bez svoje vredne radilice.

ЈОКИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ РАДИЛИЦЕ: Лејкерси краду Денверу део шампионске слагалице

foto: Tviter

Braun je odbio da produži ugovor na jednu godinu za platu od 6.800.000 dolara, Nagetsi mogu da mu ponude najviše 7.800.000, što je značajno manje od onoga čime drugi timovi mame 42. pika Detroita na draftu 2018. Najozbiljniji u nameri da ga angažuju su Los Anđeles Lejkersi, koji vide Brauna kao pravi dodatak svom timu sa dve velike zvezde (Lebron Džejms i Entoni Dejvis) i dvojicom odličnih univerzalaca (Ostin Rivs i Rui Hačimura). Uz malo akrobatike sa ugovorima nekih igrača, mogli bi da mu ponude godišnju platu od 12.400.000 dolara, zapaženu ulogu u timu i raskoš života u gradu anđela.

Čini se da će to biti sasvim dovoljno da Braun odluči da napusti Nagetse, za koje je minule sezone odigrao 80 utakmica. U ligaškom delu prosečno je beležio učinak od 11.5 poena, 4,1 skoka i 3,4 asistencije, u plej-ofu 12,1 poen, 3,9 uhvaćenih lopti i 1,9 završnih dodavanja. Toga je svestan i sportski menadžment Denvera, koji radi na tome da kompenzuje odlazak Brauna. Na nedavnom NBA draftu izabrao je beka Gonzage Džulijana Strotera (29. pik), beka Pen Stejta Džejlena Piketa (32. pik) i krilo Klemsona Hantera Tajsona (37. pik).

Naravno, ne bi trebalo očekivati da će neko od ovih početnika u kratkom roku moći da dublira ono što je Braun donosio Nagetsima u šampionskoj sezoni, ali je franšiza iz Kolorada pokazala da ume da vuče prave poteze.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)