KRAJ FANTASTIČNE KARIJERE: Stefan Marković posle poraza od Partizana u ABA finalu okačio patike o klin

Novosti online

23. 06. 2023. u 15:37

CRVENA zvezda je izgubila od Partizana u finalu ABA lige. Košarkaška sezona je okončana, a samim tim i jedna sjajna karijera.

КРАЈ ФАНТАСТИЧНЕ КАРИЈЕРЕ: Стефан Марковић после пораза од Партизана у АБА финалу окачио патике о клин

Photo: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanović

Juče je poslednji meč u crveno-belom dresu, ali i uopšte u karijeri koja je trajala 18 godina odigrao Stefan Marković.

Popularni Pefi ja za dve sezone u klubu sa Malog Kalemegdana odigrao 116 utakmica i osvojio je pet trofeja (ABA ligu, dva puta Superligu Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća).

Zvezda se zahvalila na svemu ovom 35-godišnjaku:

- Tokom svog boravka u klubu još jednom je potvrdio da je jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili crveno-beli dres, radnika, ratnika, omiljenih saigrača na terenu i svlačionici, i na prvom mestu dobar čovek i veliki šampion! Pefi, hvala ti na svakom treningu, utakmici koje si kao i uvek odradio sa 101 posto mogućnosti, hvala ti što si kao igrač i čovek bio deo tvoje Crvene zvezde, kluba čija su ti vrata u budućnosti uvek otvorena! KK Crvena zvezda, svi zaposleni, predsednik, menadžment, treneri, igrači žele Stefanu puno zdravlja i sreće u privatnom životu i novim poslovnim izazovima koji ga očekuju. Kao igrač je postigao sve i karijeru je završio kao velikan - stoji na sajtu Zvezde.

Marković je u karijeri igrao za tačno 10 klubova u najjačim evropskim ligama. Sa reprezentacijom Srbije u mlađim kategorijama osvojio je zlatnu medalju 2009. godine, a sa seniorskom je stigao do srebra na tri najveća takmičenja: Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: Hoće neko na basket: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)