DENVER DOVEO TRI POJAČANJA: Tristan Vukčević izabran na NBA draftu

Novosti online

23. 06. 2023. u 08:11

Održan je NBA draft u noći između četvrtka i petka po evropskom vremenu, a očekivano, Viktor Vembanjama izabran je za prvog pika.

ДЕНВЕР ДОВЕО ТРИ ПОЈАЧАЊА: Тристан Вукчевић изабран на НБА драфту

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Vembanjama (19) je po predviđanjima buduća velika zvezda svetske košarke, a za francuski Metropolitan je ove godine beležio u proseku 20,6 poena, 10,1 skok, tri blokade i 2,5 asistencija, a izabran je kao prvi pik od San Antonio sparsa.

Ono što je verovatno najviše zanimalo ljude u Srbiji to je Tristan Vukčević i njegova draft pozicija. On je sinoć osvojio ABA ligu sa Partizanom, a izabran je kao 42. pik u drugoj rundi drafta od strane Vašington vizardsa.

Denver je kao 29. pika dobio Džuniora Stroutera. Njega je najpre birala Indijana, a zatim trejdovala u Nagetse. U pitanju je igrač kog odlikuje dobar šut i koji je nastupao za Gonzaga Univerzitet. Takođe, i 40. pik Maksvel Luis završio je u Denveru, ali će biti trejdovan u Lejkerse. S druge strane, Hanter Tajson je kao 37. pik završio u Denveru preko Oklahome, a tu je i Džejlion Piket kao 32. pik kog je Nagetsima “ustupila” Indijana. 

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost