ZVEZDA SE BUDI ILI PARTIZAN SLAVE: Sve je spremno za treći okršaj velikoj finala ABA lige

Z. Ćorović

17. 06. 2023. u 16:42

OPASNO se zaljuljao tron četvorostrukom uzastopnom šampionu, razigrani komšija dolazi u "Pionir" da ga skroz preotme. Košarkaši Crvene zvezde sutra uveče (20.30, TV Arena) dočekuju Partizan sa jednim jedinim ciljem - da mu posle dva poraza u "Areni" uzvrate udarac i produže finalnu seriju ABA lige.

ЗВЕЗДА СЕ БУДИ ИЛИ ПАРТИЗАН СЛАВЕ: Све је спремно за трећи окршај великој финала АБА лиге

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Za crveno-bele nema popravnog, u juriš će krenuti sa svojom silnom navijačkom armijom. Na jedrima paklene podrške, Zvezda je protutnjala kroz 13 vezanih trijumfa nad večitim rivalom u ovom takmičenju. Zato, sa druge strane, za Partizan i njegove pristalice ništa neće biti slađe od toga da skinu krunu najvećem protivniku u njegovoj tvrđavi. Imaće crno-beli dve prilike za to, sutra i u utorak, a ako ne uspeju, biće domaćini majstorice koja je predviđena za četvrtak.

Trener crveno-belih Duško Ivanović očekuje težak meč, a na prvom mestu je zamolio navijače za fer i sportsko ponašanje.

- Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića kao dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija. Znam da će nam naši navijači dati veliku podršku, uvek je bilo tako i mnogo znači, samo ih molim da navijaju sportski i korektno, da ne bacaju ništa na teren, da ne vređaju nikoga, da zaista pokažemo da smo drugačiji i da nam pomognu isključivo navijanjem sa tribina - rekao je Ivanović.

Duško Ivanović/Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Sličnu poruku poslao je i Zvezdin bek Stefan Lazarević.

- Treća utakmica u seriji, idemo korak po korak sa željom da pobedimo i produžimo seriju. Sada ćemo imati naše navijače kao ogromnu podršku. Ipak, na prvom mestu treba da eliminišemo neke nedostatke iz prve dve utakmice, odigramo još čvršće, agresivnije i dođemo do cilja - prvi je pobeda u trećoj utakmici. Naši navijači znaju da prepoznaju važan trenutak. Znam da će nam dati podršku kakvu nema niko, samo apelujem na njih da bodre nas, da ne bacaju ništa na teren, da ne vređaju nikoga. Borićemo se, da bi došli do cilja moramo da idemo utakmicu po utakmicu - rekao je Lazarević.

Partizanov "general" Željko Obradović nada se da će njegovi izabranici biti mirni i ubitačni.  

- Znamo kako je već igrati u "Pioniru". Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu amtosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo da nas deli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobeda od toga da budemo prvaci ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko, naravno uz veliko poštovanje prema protivniku. Još jednom, želimo da odigramo najbolju moguću utakmicu i da vidimo kako će sve to da izgleda - istakao je Obradović. 

Željko Obradović/Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Zek Ledej je u prethodna dva meča bio jedan od najvažnijih aduta "parnog valjka".  

- Očekujem snažnu igru Crvene zvezde. Mi moramo da se pojavimo na terenu, uradimo sve što kaže trener i borimo se. Atmosfera je deo igre ovde, moraš da je prihvatiš, adaptiraš se na nju i igraš jako, radeći sve što je potrebno. Uspeli smo da pobedimo ranije, pokušaćemo da pobedimo ponovo - poručio je Ledej.

U titulama 6:6

TRADICIJA je uz Partizan, jer niko još nije uspeo da u finalnoj seriji napravi preokret posle 2:0. Sada se večiti bore i za prevlast u regionu, pošto je nerešeno (6:6) u broju osvojenih titula. Crno-beli na tron čekaju 10 godina, dok je Zvezda vezala četiri pehara.

BONUS VIDEO: Hoće neko na basket: Sa Kule Beograd upućena čestitka Nikoli Jokiću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!