STRAŠNA UTAKMICA NA FAJNAL-FORU: Olimpijakos odigrao nestvarnu treću četvrtinu i plasirao se u finale Evrolige

Novosti online

19. 05. 2023. u 18:51

KOŠARKAŠI Olimpijakosa prvi su finalista Evrolige, pošto su u polufinalu pobedili Monako sa 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) i to zahvaljujući nestvarnoj trećoj četvrtini.

СТРАШНА УТАКМИЦА НА ФАЈНАЛ-ФОРУ: Олимпијакос одиграо нестварну трећу четвртину и пласирао се у финале Евролиге

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ono što se desilo na ovoj utakmici dugo će se prepričavati. Kneževi su odigrali sjajno prvo poluvreme koje su dobili sa 29:41, a onda je usledila katastrofa za njih.

Naime, ekipa iz Pirija je treći period dobila sa 27:2 i tako pošetno osramotila ekipu koju sa klupe predvodi Saša Obradović. Jedini koš za tim koji se takmiči u francuskoj ekipi posigao je Eli Okobo.

Pokušao je Monako da se vrati u poslednjem kvartalu, ali nisu uspeli da se oporave od onoga što im se desilo u trećoj četvrtini.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će ishod biti ovakav posle 20 minuta košarke. U nastavku susreta je delovalo kao da su Majk Džejms i drugovi uzeli neke druge dresove. U drugom poluvremenu postigli su samo 21 poen.

BORBA Džordan Lojd i Kostas Papanikolau/Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Olimpijakos je trijumfovao uprkos tome što je veoma loše izvodio slobodna bacanja 19/33, naspram rivalovih 17/24.

Šampion Grčke je na ovaj način napravio korak dalje, pošto je prošle godine na završnom turniru u Beogradu zaustavljen u polufinalu. Sada će imati priliku da se bori za trofej.

Najefikasniji kod pobednika bio je Saša Vezenkov sa 19 poena, pratio ga je Kostas Papanikolau sa 16. Kod Monaka se najviše istakao Majk Džejms sa 17 poena, koliko je postigao i Eli Okobo.

Podsetimo, u drugom polufinalu na Fajnal-foru u Kaunasu od 20 sati igraće Barselona i Real Madrid.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna