"NEMAM PARA ZA HLEBA, NI DA SE VRATIM KUĆI" Amerikanac morao da prosi da preživi u Crnoj Gori

Novosti online

19. 05. 2023. u 17:35

NEVEROVATNA priča dolazi iz Crne Gore. Tačnije iz košarkaškog kluba Dečić iz Tuza. U tim je doveden Amerikanac Iladža Vilijams, a Amerikanac nije ni slutio kakva noćna mora ga čeka.

НЕМАМ ПАРА ЗА ХЛЕБА, НИ ДА СЕ ВРАТИМ КУЋИ Американац морао да проси да преживи у Црној Гори

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

On je u klub doputovao sa još jednim Amerikancem. Vilijams je trebalo da zarađuje navodno 1.100 evra mesečno, a platu nije dobio pet meseci, te se nalazi u nezavidnoj situaciji.

- Moja situacija je veoma teška. Došao sam ovde sa drugim Amerikancem, Tilmanom, i jednostavno nismo dobili odmah novac ni za treninge. Nismo imali ono što nam treba, čak ni za opremu, a onda se Tilman i povredio i predsednik mu je rekao da neće da mu plaća više ugovor, odnosno da mu neće davati onoliko koliko piše u ugovoru, ali sada se to odužilo. On je morao da se vrati kući, otišao je, a ja sam ovde ostao i pet meseci nisam primao platu. To je vrlo teško - počeo je Vilijams, pa nastavio:

- Što se tiče mene, pošto je on imao tada 500 evra tada. Kažem, teško je pet meseci živeti sa 500 evra. Što se mene tiče. ja ne primam platu poslednjih pet meseci. Jednostavno nisam imao novca za osnovne stvari, čak ni za patike da kupim. Sada mi ponestaje i za hranu. Bukvalno sam morao da tražim 20 evra i tražio sam objašnjenje od uprave. Rekli su mi da će to biti sređeno, pa sad kad je završila sezona ću moći da se vratim kući, ali još ne mogu. Obećali su da će mi platiti moj put do kuće, ali nisu.

Ističe američki košarkaš da je situacija izuzetno nezgodna...

- Ja jednostavno od moje plate nemam ništa. Nisam imao ni za život, a istekao mi je smeštaj. Čekam i dalje to, i slao sam poruke stalno i predsedniku kluba. On mi je prvo odgovarao da će mi poslati, ali onda me je blokirao. Čekam sad na konkretan odgovor, da mi kažu da li mogu da se vratim kući. U poslednja tri dana, nemam nikakavg odgovor. Znate kako, ovo je vrlo teška situacija. Ovo je za mene strana zemlja, ne govorim jezik, ne znam šta ću, a još nemam novca. Zaista je sve veoma teško. Pokušavam da mislim pozitivno i da kažem da sam blagosloven što sam u ovoj poziciji da sam mogao da pređem preko okeana da igram u drugoj zemlji da igram. Gledam pozitivno na stvari, pokušavam barem.

Ipak, u susret su mu izašli momci iz FK Podgorice, koji su ga primili u svoj smeštaj.

- Trenutno živim u Podgorici kod nekih mojih prijatelja iz fudbalskog kluba Podgorica. Oni su me ugostili, sjajni momci. Pomogli su mi, oni su mi sad kao porodica bukvalno. Ne samo da su mi pomogli, već su me i spasili, i oni pokušavaju da mi pomognu koliko god mogu. Ipak, sada bih zaista sve dao da mogu da se vratim kući. Naravno da me očekuju, svakog dana se čujem mojom babom i ona me zove da dođem i da gledamo zajedno mečeve Lejkersa, ali pokušavam da joj nekako objasnim, na mekši način, ovu moju situaciju. Nadam se da ću se što pre vratiti u Ameriku - istakao je Vilijams.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)