NIKOLA JOKIĆ ODUŠEVIO ODLIČNOM PARTIJOM: Srbin zabeležio novi tripl-dabl i to kakav (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2023. u 06:54

TREĆOM utakmicom nastavljena je serija u polufinalu Zapada između Finiksa i Denvera. Sansi su trijumfovali u Arizoni sa 121:114 (29:31, 38:21, 23:36, 31:26) i tako došli do prve pobede protiv Nagetsa.

НИКОЛА ЈОКИЋ ОДУШЕВИО ОДЛИЧНОМ ПАРТИЈОМ: Србин забележио нови трипл-дабл и то какав (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Rick D'Elia

Iako srpski košarkaš, Nikola Jokić, nije dobio MVP priznanje, još jednom je pokazao da je najbolji. On je meč završio sa novim tripl-dablom od 30 poena, 17 skokova i čak 17 asistencija za nešto više od 41 minut koliko je proveo na parketu.

Pokušao je Somborac da odvede tim iz Kolorada dao treće pobede i velikih 3-0, no ekipa Montija Vilijamsa je bila spremna i došla je do trijumfa kojim čuvaju nade da mogu da preokrenu rezultat i plasiraju se u finale konferencije.

Na početku poslednje četvrtine sudije su imali čudne odluke kada je Jokić u pitanju. Svirali su mu najpre sumnjiv faul u napadu, a potom je dobio nezgodan udarac ispod pojasa. Nakon gledanja snimka arbitri su odlučili da je Kemeron Pejn napravio običan faul.

Ono što je zanimljivo kada je Finiks u pitanju je to da je slobodna bacanja za ovu ekipu izvodio samo Kevin Durent (13/15), neračunajući Bukera koji je na liniju penala stao na 6,6 sekundi do kraja kada je utakmica praktično bila rešena.

Denver je odigrao još jednu skromu utakmicu kada je šut za tri poena u pitanju (10/30). Dosta šuteva je bilo otvoreno, ali lopta nije htela kroz obruč.

Sansi su odigrali izvrsno drugu četvrtinu - 38:21 i ispostaviće se da je ona bila ključna za ishod ovog susreta. Jesu Nagetsi uzvratili u trećem kvartalu sa 23:36, no to nije bilo dovoljno za treću pobedu u seriji.

Najefikasniji kod pobednika bio je sjajni Devin Buker sa 47 poena uz odličan šut iz igre (20/25), pratio ga je Kevin Durent sa 39. Na drugoj pored Jokića odličnu partiju pružio je Džamal Marej sa 32 poena.

Naredni duel igra se takođe u Arizoni, a počinje u noći između nedelje i ponedeljka od 2.00 sata.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!