"NE BI BILO DOBRO DA NISAM ZADOVOLJAN": Duško Ivanović pred plej-of ABA lige i megdane s ekipom koja je Zvezdu dobila usred Beograda

Tanjug

27. 04. 2023. u 16:42

TRENER košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je danas da poštuje ekipu Zadra, ali je dodao da veruje da će crveno-beli izboriti plasman u polufinale plej-ofa ABA lige.

НЕ БИ БИЛО ДОБРО ДА НИСАМ ЗАДОВОЉАН: Душко Ивановић пред плеј-оф АБА лиге и мегдане с екипом која је Звезду добила усред Београда

FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

Šampion Jadrana će sutra od 20 sati na svom terenu dočekati hrvatski klub u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Nadmetanje će nastaviti ekipa koja prva stigne do dve pobede.

- Plej-of je interesantno takmičenje i daje šansu svima. Bez obzira na to što imamo prednost domaćeg terena, plej-of je specifičan, jer svi mogu da pobede. Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, koja je u ligaškom delu sezone pobedila Zvezdu u Beogradu. Igraju izuzetno i specifično u odbrani i u napadu i mogu da stvore probleme mnogim ekipama. Nadam se da ćemo biti fokusirani, imati energije i odigrati u prvoj utakmici kako je potrebno - rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Beogradu.

Trener Crvene zvezde je istakao da se njegov tim nalazi u idealnoj formi.

- Zadovoljan sam, da nisam ne bi bilo dobro. Ekipa je u optimalnoj situaciji da počne plej-of. Veliki broj utakmica do kraja doneo je košarkašima, koji nisu puno igrali priliku da se dokažu pred plej-of. Nikola Ivanović je odigrao odlično u Ljubljani. Džon Holand je igrao dobro već nekoliko utakmica. Mogu da prijavim samo 12 igrača, videćemo ko će igrati.

On je naglasio da je Ben Bentil počeo da trenira sa ekipom, ali je dodao da ne zna li će biti u timu na sutrašnjoj utakmici.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je istakao da je već 20 dana u trenažnom procesu.

- Bilo je teško nakon pauze od 6-7 nedelja krenuti sa pripremama, ali s obzirom na pauzu zadovoljan sam. Kako vreme bude odmicalo to će samo da se podiže na viši nivo - naveo je Lazić.

FOTO: M. Vukadinović

Zadar je u šestom kolu ABA lige u novembru prošle godine pobedio crveno-bele u Beogradu rezultatom 98:96. Klub sa Malog Kalemegdana se u februaru revanširao trijumfom 95:76.

- Desilo se dosta promena od tada, i u igračkom i trenerskom kadru. Ekipa je od tog momenta dosta napredovala u svakom pogledu, bez obzira na to što smo imali poraz od Cibone i ispuštene neke utakmice u Evroligi. Pokazali smo na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plej-of.

Nije želeo da komentariše rezultate Partizana u Evroligi.

- Mi gledamo pre svega nas i naše rezultate. To šta rade i beleže je stvar za njih. Bez obzira na to naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo niz zrofeja u ABA ligi i fokusirani smo samo na nas - zaključio je Lazić.

Drugi meč je na programu osmog maja u Zadru (18). Termin eventualne majstorice biće naknadno objavljen.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)