NIKO NIKAD KAO SRBIN: Nikola Jokić ukrotio "vukove" i ispisao NBA istoriju

Novosti online

20. 04. 2023. u 07:10

Posle ubedljive pobede u prvom meču plej-ofa NBA lige, košarkaši Denvera su u drugom meču upisali još jednu pobedu - Minesota je poražena sa 122:113.

НИКО НИКАД КАО СРБИН: Никола Јокић укротио вукове и исписао НБА историју

Foto AP

Srpski centar Nikola Jokić je na ovom meču upisao 27 poena, 9 skokova i 9 asistencija. Najefikasniji u timu Denvera bio je Džamal Marej sa 40 poena.

Ono što bi trebalo napomenuti jeste da je Nikola odigrao svoj 50. meč u plej-ofu u karijeri i, uz to, ispisao istoriju NBA lige.

Naime, u 50 mečeva plej-ofa u NBA ligi, Jokić je ostvario prosečan učinak od 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija i jedini je koji sa ovom statistikom.

 

Što se tiče same utakmice, Nagetsi su raspoloženi ušli u meč. Ekipa Majkla Melouna je do najvećeg broja poena došla iz iskreiranih akcija, dok su gosti insistirali na šutevima za tri poena čak i iz neizgrađenih pozicija. Plus devet iz prve deonice, Jokić i ekipa povisili su na 15 poena prednosti pred odlaska na poluvreme.

Kada se očekivalo da tim iz Kolorada završi posao, Minesota se probudila i unela neizvesnost u meč. Gosti su posle pauze zaigrali dosta bolje. Entoni Edvards preuzeo je odgovornost i uz razigranog Gobera i Majka Konlija polako topio prednost Denvera.

Sve je bilo dozvoljeno Timbervulvisima u tim trenucima, pa i da Francuz Gober ne dobije ličnu grešku za ovako bezočno udaranje Jokića pod košem.

Ono što nije odgovaralo Denveru bio je i pad kvaliteta ofanzivne igre. Ekipa trenera Majkla Melouna nije uspevala da dođe do poena. Skup pomenutih okolnosti doneo je Timbervulvsima preokret i vođstvo 89:87 pred početak poslednjeg perioda.

Agresivna igra obe ekipe preneta je i u poslednju deonicu, obe ekipe su igrale čvrsto uz dosta faulova i tenzije na terenu. Ono što nije bio slučaj u prethodnim sezonama, čini se da je prekinuto u ovoj, Jokić je napokon dobio pomoć saigrača.

Majkl Porter i Džamal Marej priskočili su u pomoć kad je bilo najpotrebnije i u drugoj polovini poslednje deonice pomogli Denveru da stigne do tri poseda prednosti, što su uspeli da održe do kraja.

Dvocifreni kod Denvera bili su Porter sa 16 poena, Gordon sa 12 i Džef Grin koji je ubacio 11 poena.

U poraženom timu istakao se Entoni Edvards sa 41 poenom, Gober je postigao 19, dok je potpuno podbacio Tauns ubacivši samo 10 poena.

Treći meč igraće se u subotu od 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna