POBEDA, PA ŠOK ZA "GROBARE": Partizan ove večeri ne ide u TOP 8! Vanja Marinković odložio slavlje crno-belih

Novosti online

31. 03. 2023. u 22:42

KADA je nešto ranije danas Žalgiris savladao Valensiju bilo je jasno da će navijači Partizana osim pobede protiv Reala priželjkivati i pobedu Fenerbahčea u Španiji protiv Baskonije. Crno-beli i jesu uspeli da uz huk grobara održe košarkaški čas kraljevićima, ali je ubrzo potom stigla neočekivana vest iz Baskije gde je Baskonija rezultatom 92:69 savladala Fenerbahče.

ПОБЕДА, ПА ШОК ЗА ГРОБАРЕ: Партизан ове вечери не иде у ТОП 8! Вања Маринковић одложио славље црно-белих

FOTO: EPA

Stvari su se odvijale idealno po pristalice "parnog valjka". Partizan je konstantno održavao prednost protiv Madriđana, a Fenerbahče je u isto vreme gradio +8 u prvom poluvremenu.

I onda, kada je delovalo da će u trećoj deonici Turci povećavati kapital proradila je meka ruka upravo bišeg igrača Partizana, Vanje Marinkovića.

Na njegovim krilima Baskijci od deficita od 9 poena dolaze do suficita od 12 poena, baš u momentima kada je Partizan nokautirao kralja i otišao na ogromnih +20.

Od tog momenta sve oči "grobara" bile su uprte ka Španiji sa nadom da će Fenerbahče uspeti da priredi veliki preokret.

Ipak, Baskonija je odigrala maestralno i u finišu, zaustavila puteve ka košu i čak i uspela da poveća prednost.

Najefikasniji akter susreta bio je upravo Vanja MArinković, koji je odigroa utakmicu karijere i sa 35 poena odložio slavlje grobara za TOP 8.

TABELA EVROLIGE

Partizan sada ima skor 18-14, dok Baskonije ne odustaje i sa 17-15 i lošijim međusobnim skorom nastavlja da sanja o TOP 8 Evrolige. Na odnosu 17 pobeda i 16 poraza je i Žalgiris, a upravo ove tri ekipe nastaviće da biju bitku za preostala dva mesta koja vode među osam najboljih na Starom kontinentu.

Partizan u narednom kolu gostuje Monaku, Žalgiris dočekuje Makabi, a Baskonija ima lak zadatak kod kuće protiv fenjeraša Evrolige, ASVEL-a.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri