DOKTOR KAMPACO OŽIVEO ZVEZDU! Crveno-beli na pogon argentinskog asa demolirali Efes

V. Preradović

08. 03. 2023. u 23:22

KADA se činilo da Zvezdi nema pomoći, u pomoć je priskočio Fakundo Kampaco i nestvarnom dozom energije oživeo pacijenta u teškom stanju.

ДОКТОР КАМПАЦО ОЖИВЕО ЗВЕЗДУ! Црвено-бели на погон аргентинског аса демолирали Ефес

FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

Crveno-beli su fantastičnom timskom simfonijom po taktovima argentinskog asa u poslednjoj četvrtini doslovno pregazili šampionsku ekipu Efesa (94:75) i 12. pobedom ostavili u životu nadu za plasman u top 8. Da bi se rasplamsala, potreban je trijumf u petak na gostovanju Panatinaikosu (20.00).

Dugo se nisu videle prazne stolice u evroligaškim mečevima crveno-belih. Nije ih bilo mnogo, ali dovoljno za zaključak da navijačka populacija gubi veru u toliko željeni plasman u plej-of. „Jeretici“ koji su ostali kod kuće, imaju za čim da žale. Prvo poluvreme sudara sa šampionom ponudilo je dovoljno materijala za filmski serijal.

I bez povređenog liderskog dueta, Micića i Larkina, Efes je majstorska radionica sposobna da popravi svaki nedostatak. Klajburn i Bobua su u uvodu koristili neodlučnu Zvezdinu odbranu i usmerili utakmicu na svoju vodenicu. Tada je Ivanović na teren poslao Kampaca, koji je u potpunosti izmenio profil igre svog tima.

Učinak od 15 poena sa stopostotnom realizacijom samo delimično može da dočara uticaj argentinskog plejmejkera i na ekipu i na atmosferu u dvorani. Atomskom energijom uvukao je svakog saigrača i svakog navijača u ovu utakmicu, istovremeno isprovocirao nervozne reakcije Atamana. Navijači su trenera Efesa dočekali psovkama, reagovali psovkama na njegov konstantan pritisak na sudije, zbog čega je zaradio tehničku pre nego što je počelo drugo poluvreme.

IVANOVIĆ: CILj JE TOP 8

TRENER Crvene zvezde Duško Ivanović pohvalio je igrače za napore u odbrambenom delu utakmice.

- Počeli smo i završili agresivno, što nam je bilo potrebno. Odbrana i strpljenje u napadu bili su ključni za pobedu. Nema nikakvog opravdanja za prethodne utakmice, ne želim da se vraćam na to. Imali smo strpljenje potrebno kada se igra protiv ovako kvalitetnih ekipa, tražili smo pas više i pravili manje-više otvorene šutevi.

O narednom duelu sa Panatinaikosom:

- Biće teška utakmica, kada se promeni trener ekipa dobije dodatni motiv, svi žele da se dokažu. Imamo cilj, imamo želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam najboljih.

Pauza nije ohladila Zvezdine reaktore, i u nastavak meča unela je kosmičku energiju i trojkom Dobrića, koji je za ovaj meč izoštrio sva svoja napadačka čula, odmakla na dvocifrenu distancu. U vazduhu je lebdela dilema da li u rezervoaru ima dovoljno goriva za vožnju u punoj brzini. Nije se postavljalo pitanje da li Efes ima dovoljno resursa da se vrati u igru. Naravno da ima. Mbaje je serijom trojki krunio teško stečenu zalihu crveno-belih, koje je leteća izvedba Petruševa u završnici treće četvrtine uvela u poslednju deonicu sa jednim, ali vrednim poenom prednosti.

Pratio ih je „Marš na Drinu“ iz grla više od 6.000 navijača, svesnih da samo ratničkim duhom mogu da se suprotstave sili sa Bosfora. Marković je instinktivno „digao“ trojku i podigao temperaturu na maksimum. U tom trenutku ponovo je proključala argentinska krv Kampaca, lomio je odbranu Efesa na svakom spoju i očaravajućim plesom isprovocirao još jednu žustru reakciju Atamana. Granica tolerancije odavno je pređena, pa su sudije morale da pokažu turskom treneru put u svlačionicu četiri i po minuta pre kraja.

I da je ostao kraj aut-linije, mogao bi samo da posmatra Zvezdu u punom sjaju i svoju potpuno razbijenu vojsku.

FAKU: MOJA NAJLEPŠA SEZONA

FAKUNDO Kampaco je sakupio indeks korisnosti 30 radeći sve na terenu.

- Toliko smo želeli da dobijemo ovu utakmicu, posle nekih teških poraza. Igrali smo dobro kao tim, moramo ovako da nastavimo, da budemo čvrsti u odbrani i da ne brinemo o napadu. Uživao sam na terenu, navijači su nam davali energiju. Mi smo sada prava porodica, ovo je jedna od najlepših sezona za mene. Ne bi trebalo da razmišljamo o plej-ofu, samo o narednoj utakmici - rekao je Kampaco.

C. ZVEZDA 94

EFES 75

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 7.000. Sudije: Lotermozer, Garsija, Pastusjak.

C. ZVEZDA: Vildoza 6, Lazarević 5, Kampaco 22 (4/5 za dva, 3/3 za tri, 7 as), Mitrović 10 (4 sk), Martin 2, Dobrić 15 (3/4 za dva, 3/5 za tri), Ivanović, Nedović 9, Marković 3, Kuzmić 5, Petrušev 7, Bentil 10.

EFES: Bobua 15, Singlton, Efeoglu, Brajant 10, Gazi, Klajburn 12, Haltali, Tundžer 8, Plajs, Mbaje 12, Žižić 16, Danston 2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024