PARTIZAN GOST MAKABIJA: Ponosno na "Ponos Izraela"

G. KELIĆ

11. 01. 2023. u 09:00

PRED košarkašima Partizana se prema svim aspektima nalazi najteže gostovanje u Evroligi, pošto večeras (20.05) u Tel Avivu gostuju Makabiju, ekipi čija je "tvrđava" u dosadašnjem toku sezone samo jedanput osvojena i to od strane Barselone (79:86).

ПАРТИЗАН ГОСТ МАКАБИЈА: Поносно на Понос Израела

FOTO: M. Vukadinović

Taj poraz se dogodio još 10. novembra, u okviru sedmog kola. Od tada je prošlo deset rundi u kojima je "ponos Izraela" odigrao samo tri duela kod kuće (Olimpijakos, Valensija i Efes), ali je iz svakog izlazio kao pobednik za ukupan bilans od devet pobeda i osam poraza koji ga trenutno stavlja za korak ispred crno-belih na tabeli elitnog takmičenja.

Ipak, izabranici Željka Obradovića zbog najdužeg aktivnog pobedničkog niza u takmičenju (četiri, a osam na oba fronta) i te kako imaju argumente da u "Menora Mivtačim" dvorani idu po brejk koji im nije stran, pošto su šestostrukog prvaka Evrope u njihovom domu pobedili u onom sada već čuvenom četvrtfinalnom dvoboju za odlazak na fajnal-for 2010. godine (85:77).

Svaki naredni okršaj na današnjem mestu dvoboja otišao je na stranu Izraelaca koji, pak, srpskog predstavnika dočekuju nakon najubedljivijeg poraza u sezoni koji je došao u Madridu od Reala (98:65).

- Veoma nezgodno gostovanje ako se uzme u obzir kako Makabi igra kod kuće. Naši navijači su nas navikli na lepu atmosferu, sada će tamo biti obrnuto za nas. Iz tog razloga će biti interesantno videti kako ćemo reagovati. Koncentracija mora da bude na maksimumu ako želimo da odigramo dobru utakmicu - rezonuje Obradović pred sudar sa timom koji su u prvom delu sezone savladali u "Štark areni" sa 96:88.

Znaju dobro u taboru crno-belih da ih čeka zaglušujuća atmosfera. Makabi je trenutno četvrti tim po gledanosti u Evroligi, ali je na prvom mestu kada se u obzir uzme maksimalna popunjenost tribina, pošto samo nešto manje od četiri odsto dvorane kapaciteta 10.728 sedećih mesta bude prazno. Nije ni čudo pošto je klub prodao svih 10.000 sezonskih karata pred početak sezone.

Nije tek "pro forme" Obradović često isticao da jedino navijači Makabija i Panatinaikosa, uz Partizanove, imaju sposobnost da stvore nadnaravni ambijent.

Misli svog trenera potvrđuju i reči Danila Anđušića.

- Teška utakmica je pred nama, jer Makabi ima veliku pomoć i podršku publike, koja mu je šesti igrač. Zato i bolje igra kod kuće. Lorenco Braun i Vejd Boldvin su motori. Kad oni igraju dobro, onda Makabi pobeđuje. Znamo koliko bi nam značilo da ostvarimo brejk i u međusobnom skoru imamo dve pobede nad njima. Neće biti lako, ali ako budemo igrali našu igru možemo do slavlja. Svima je želja da nastavimo niz - zaključio je Anđušić, koji je u poslednje dve utakmice ubacio 10 trojki iz 14 pokušaja.

Sa sličnom preciznošću u Svetoj zemlji, mogao bi Partizan da nastavi trijumfalni mimohod.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna