NIKOLA JOKIĆ UVUČEN U PRLJAVU POLITIČKU IGRU AMERIKE: NBA liga se odlučila na totalno neočekivan potez

Novosti online

20. 12. 2022. u 20:41

NBA liga je otvorila glasanje za predstojeći Ol-star meč koji će se odigrati u Juti 19. februara 2023. godine, ali je to učinila uz jednu veliku promenu.

НИКОЛА ЈОКИЋ УВУЧЕН У ПРЉАВУ ПОЛИТИЧКУ ИГРУ АМЕРИКЕ: НБА лига се одлучила на тотално неочекиван потез

FOTO: Tanjug/AP

Naime, usled velikog političkog zemljotresa koji je u Sjedinjenim Američkim Državama izazvao Elon Mask, novi vlasnik Tvitera, koji je na toj popularnoj društvenoj mreži odblokirao pristup bivšem predsednik SAD, Donaldu Trampu, a potom optužio aktuelnu vlast za niz nedemokratskih poteza u vezi Tvitera i uticaja "iz senke moći", NBA liga je odlučila da više nema glasanja na Tviteru za učesnike Ol-star utakmice.

Stotine hiljada ljudi, već godinama, glasalo je putem Tvitera za omiljene igrače i tako ih "slalo" na susret svih  NBA zvezda, ali... 

Ono čuveno "Nikola Jokić #nbaallstar" odlazi u istoriju. Da li baš za stalno, ili samo dok ne prođe aktuelna politička situacija na relaciji američka vlast - Elon Mask, ostaje da se vidi.

Glasanje se, dakle, ovoga puta može obaviti na samo dva načina.

  • Na sajtu NBA lige, tačnije na stranici https://vote.nba.com/en može se jednom dnevno glasati za desetoricu košarkaša, po pet iz Istočne i Zapadne konferencije, i to biranjem petorki u kojoj su po tri "visoka" igrača i po dvojica koji igraju na spoljnim pozicijama.
  • Isto se može uraditi i putem zvanične NBA aplikacije za mobilne telefone i tablete.
  • Prinskrin: NBA

    Podsetimo, pored toga što je Nikola Jokić dvostruki uzastopni najkorisniji igrač NBA lige  (MVP), Srbija u najjačem košarkaškom prvenstvu ima još predstavnika - u pitanju su Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović.

     
    Do kad se glasa i kad su "bonus-dani"


    Glasanje traje od 20. decembra 2022. do 21. januara 2023. godine.

    Tokom šest različitih dana, glasovi će se računati dvostruko, to u 12-časovnom periodu (mahom od podne po tzv. "istočno-američkom vremenu", do ponoći). 

    Ti "bonus-dani" su: nedelja, 25. decembar, zatim petak 1. januar, potom petak 6. januar, četvrtak 13. januar, ponedeljak 16. januar i četvrtak, 20. januar.

    BONUS SADRŽAJ

    Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

    Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News

    Komentari (1)

    ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a