ZVEZDA NASTAVLJA DA REĐA POBEDE: Mornar najnovija "recka" na crveno-belom zidu

Novosti online

10. 12. 2022. u 19:46

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara rezultatom 93:77.

ЗВЕЗДА НАСТАВЉА ДА РЕЂА ПОБЕДЕ: Морнар најновија рецка на црвено-белом зиду

Foto: M.Vukadinović

Dva dana nakon evroligaškog večitog derbija crveno-beli su se sastali sa crnogorskim timom, te je Duško Ivanović odlučio da rotira. Tako su mesto Ognjena Kuzmića i Filipa Petruševa zauzeli Miroslav Raduljica i Dalibor Ilić.

Od samog početka meča najraspoloženiji za igru bio je Ben Bentil koji je dominirao na terenu tokom prvog poluvremena i u tom periodu postigao čak 18 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

U trenucima kada je Bentil bio na klupi, priliku da zaigra konalno je dobio i Dalibor Ilić koji ju je na najbolji način iskoristio i za samo četiri minuta krajem prve i početkom druge četvrtine postigao je sedam poena, uz dva skoka.

Finiš prvog poluvremena obeležio je i mladi Zvezdin plej Nikola Topić koji je za dva i po minuta postigao osam poena, a crveno-beli su sve vreme imali vođstvo koje je posle 20 minuta igre iznosilo šesnaest poena razlike - 52:36.

U drugom poluvremenu se raspucao najbolji igrač Mornara Deron Rasel, pa je najviše zahvaljujući njemu Mornar uspeo da ublaži zaostatak i krajem treće četvrtine priđe na samo šest poena razlike - 62:56.

Ali, Zvezda je ekspresno odgovorila serijom 7:0 i vratila dvocifrenu prednost. Poslednji pokušak da eventualno dođe do preokreta Mornar je imao početkom poslednje četvrtine, kada su gosti smanjili na 76:68.

Baš kao i u trećoj četvrtini usledio je još jedan ekspresni odgovor aktuelnog šampiona, posle čega je Zvezda rutinski privela meč kraju.

Ben Bentil na kraju 26 poena (7/8 za dva, 3/6 za tri), uz četiri skoka i dve asistencije, a pratio ga je Dalibor Ilić sa 11 poena i osam skokova. Ognjen Dobrić je upisao 10, a Nikola Topić je ostao na osam poena.

Kod gostiju Deron Rasel se zaustavio na 35 poena (7/13 za dva, 6/17 za tri poena).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri