DVA SRPSKA ŠAMARA HRVATSKOJ KOŠARCI - U DVA DANA! Partizan poput Crvene zvezde pregazio komšije u Beogradu

Novosti online

20. 11. 2022. u 20:42

NAKON što je Crvena zvezda porazila Cibonu juče sa blizu 40 razilike, danas je hrvatska košarka doživela još jedna bolan "šamar" od strane srpskog kluba. Košarkaši Partizana su u okviru 7. kola ABA lige dočekali na parketu svoje Arene Split, i kao i njihov najljući beogradski rival sinoć, tako su i crno-beli odneli ubedljivu pobedu rezultatom 89:70.

ДВА СРПСКА ШАМАРА ХРВАТСКОЈ КОШАРЦИ - У ДВА ДАНА! Партизан попут Црвене звезде прегазио комшије у Београду

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Pred blizu 5 hiljada gledalaca, nakon iscrupljujuće pobede protiv Makabija u prethodnom kolu Evrolige, Željko Obradović se odlučio da izvede nešto malo drugačiju startnu postavu od one ne koju je navikao "grobare". Madar, Anđušić, Trifunović, Vukčević i Smailagić danas su istrčali na parket košarkaškog hrama košarke.

Defanzivna energija Partizana bila je impresivna. Zatvorili su sve puteve ka košu crno-beli, zaigrali kompaktno, i grizli za svaku loptu. U napadu nije sve teklo glatko, pa je uz nešto lošije procente šuta Split uspevao da parira celim tokom prvog poluvremena.

A onda, vraćaju se Željkovi momci iz svlačionice, i košarkaška rapsodija kreće. Naneli je cepao mrežice, a njemu se pidružio i raspoloženi Ledej.

FOTO: ABA liga

Prednost je iz minuta u minut rasla, a ŽOC je iskoristio vreme da udeli minutažu nekim igračima koji su manje dobijali šansu, i odmori svoja najubojitija oružja poput Pantera i Lesora.

Najefikasniji u redovima parnog valjka bio je Zek Ledej sa 14 poena, Naneli je dodao 13, a Anđušić 11. Treba istaći i dobru rolu rekovalescenta, Alena Smailagića koji je umalo došao do dabl-dabl učinka, sa 8 poena i 10 skokova.

U gostujućem sastavu, Amerikanac Šorter je postigao 23 i tako postao najefikasniji akter susreta, a Mavra je ubacio 18.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna