"ŠOK, ZGAĐEN SAM": Amerikanac kog je Novak Đoković isprašio traži alibi! Fric izgubio živce, pa uputio neverovatne reči Noletu

Novosti online

19. 11. 2022. u 19:37

NOVAK Đoković poslao je Amerikanca Tejlora Frica kući i plasirao se u finale završnog turnira u Torinu. Jedan od detalja koji je prema mišljenju nekih prelomio meč bio je onaj u kom se lomio drugi set, a jedna od navijača namernim gestom je, kako kaže Fric, poremetio njega. To je bila i glavna tema njegovog izlaganja, alibi nije našao, ali je zato uputio prelepe reči na račun srpskog tenisera.

ШОК, ЗГАЂЕН САМ: Американац ког је Новак Ђоковић испрашио тражи алиби! Фриц изгубио живце, па упутио невероватне речи Нолету

FOTO: Tanjug/AP

Neutešan je bio trenutno deveti na ATP listi, i u razgovoru za "Kurir" odmah počeo da priča o pomenutom incidentu.

- Ovo je pojava u vezi koje, jednostavno, ne znate šta da radite. Ako uvedete pravilo da se poen ponavlja, onda bi neko iz publike mogao to da ponovi - iz motiva koje je više nemoguće predvideti ili kontrolisati. Danas je naštetilo meni, a sutra bi moglo - mom protivniku - ističe Fric.

- Nije realno očekivati od protivnika da traži da se ponovi poen, ili da se sa takvim predlogom saglasi. Iskreno, ne znam da li bih i ja sam to uradio, i zato ne očekujem to ni od nekog od svojih kolega. Ono što me dodatno frustrira, pogotovo u situaciji u kojoj ste brutalno oštećeni kao što sam ja bio danas  je da prosto ne znate šta da kažete, šta da uradite, i šta bi iko mogao pametno da predloži u vezi sa tim - iskren Fric.

FOTO: Tanjug/AP

- Navikavate se tokom cele karijere da igrate u tišini, i svakako je normalno to da neko iz publike pusti zvuk tokom neizvesnog poena. Za to ste spremni, to očekujete. Ali ako se desi to da neko namerno i bez skrupula odluči da vikne kako bi vas poremetio - na to se nikada ne možete navići. To je pravi šok. Zgađen sam - duboko razočaran kaže Fric ono što skoro svaki pravi ljubitelj tenisa misli.

Iako emotivno slomljen, Fric je lepim rečima govorio o srpskom šampionu. Upitan da prokomentariše čudan tok ove sezone, tokom koje je, između ostalog, "nekim igračima" (Novaku) bilo zabranjeno da igraju na dva grend Slema i četiri mastersa, osvajač Indijan Velsa kaže:

- Potpuno se slažem - ova godina je bila luda. Moj zaključak iz nje je - gde je Novak mogao da učestvuje, bivao je apsolutno najbolji igrač. Tu činjenicu uopšte ne treba dovoditi u sumnju. Kada je bivao odsutan, što je dugo trajalo, viđali smo dosta različitih rezultata jer, kada njega izopštite iz jednačine - preostali igrači su na veoma sličnom nivou,  i pobediće onaj koji bude prikazao najbolju formu te nedelje, kako se adaptirao na uslove igre i tome slično - kaže on, i zaključuje:

- Ukratko, kada Novak nije u takmičenju, ima nas 15 - 20 koji možemo da dobijemo jedan drugog bilo kog dana, u datim okolnostima. To je razlog za toliko različitih rezultata i ishoda mečeva i turnira - i zato smo imali ovakvu sezonu - zaključio je Fric. 

FOTO: AP/Tanjug

Zaista lepe reči Amerikanca koji je i šesti put u karijeri pretrpeo poraz od Noleta.

Srbija mu posle ove izjave svakako želi da mu se takvi događaji više nikada ne ponove u karijeri.

Ali svakako, ko je gledao meč, znao da trenutak o kome Fric govori nije bio prelomna tačka meča. Alibi nije morao da traži, dovoljno je bilo da kaže da je igrao protiv najvećeg u istoriji "belog sporta". 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati