I "PENZIONERI ISPRED JOKIĆA": Potpuno neverovatni podaci! Zašto srpski MVP nije popularan u Americi?

Novosti online

20. 10. 2022. u 18:48

IAKO mnogi smatraju da su 90-te godine prošlog veka bile zlatna era najjače košarkaške lige sveta, trenutna popularnost je očekivano mnogo veća zbog globalne pokrivenosti. Ipak, dokaz da su NBA fanovi još uvek vezani za 90-te godine pokazuje se u prodaji dresova.

И ПЕНЗИОНЕРИ ИСПРЕД ЈОКИЋА: Потпуно невероватни подаци! Зашто српски МВП није популаран у Америци?

Foto AP

Tako je ne(očekivano) u prodaji najpopularniji dres Čikago Bulsa. Od 50 američkih saveznih država u čak 28 njih je dres Bulsa najpopularniji i najprodavaniji i niko ovom timu nije ni blizu konkurencije.

FOTO: EPA

Tim iz Čikaga popularniji je po prodaji opreme i u državama koje imaju svoje timove i ispred su Pejsersa, Maveriksa, Spursa, Roketsa, Hita, Medžika, Hornetsa.

Od igrača najpopularniji u prodaji je dres LeBrona Džejmsa, ali zvezde iz prošlosti su na samom vrhu po prodaji.

FOTO: AP

Broj dva je iznenađujuće legendarni Skoti Pipen koji je još davne 2004. godine rekao zbogom košarci. Treći je takođe igrač koji je nekada harao parketima, Vins Karter, četvrti je Stef Kari, a na petom mestu je jedan od najvećih svih vremena Majkl Džordan.

Foto: Printskrin

Od novih zvezda Dža Morant (Memfis grizlis) predvodi igrače čiji je potpis na opremi najprodavaniji. Iza njega su Trej Jang (Atlanta hoks) i Barnes (Toronto reptors).

Zanimljivo, iako je Nikola Jokić MVP najkvalitetnije lige sveta njegove ime nije se našlo na listi najpopularnijih dresova NBA lige. Tako su iznenađujuće "penzioneri" magične igre pod obručima izgleda popularniji od srpskog asa koji dominira parketima širom Amerike, pa se postavlja pitanje šta je razlog tome?

Foto AP

Legendarne 90-te godine u NBA ligi se više nikada neće ponoviti, ali nikako niej bilo za očekivati da je popularnost tog doba nadmašila i zvezde današnjice koje su u žiži interesovanja košarkaške planete.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!