ZVEZDA "REŠILA" TRILER U NOVOM SADU: Vojvodina neće prežaliti jednu odluku sudije

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 10. 2022. u 20:49 >> 20:28

FUDBALERI Crvene zvezde u zaostalom meču 5. kola Mocart bet Superlige Srbije gostovali su ekipi Vojvodine, a meč na "Karađorđu" dobio je na intenzitetu kako je vreme odmicalo, a gost iz Beograda zasluženo je slavio 2:0 golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange sa penala. .

ЗВЕЗДА РЕШИЛА ТРИЛЕР У НОВОМ САДУ: Војводина неће прежалити једну одлуку судије

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

U prvom poluvremenu pripretio je nakon osam minuta Aleksandar Katai, njegov udarac prešao je preko gola.

Potom je nešto kasnije Katai proigrao Pešića, domaćin se dobro brani, a Kanga šalje loptu daleko od gola.

U 35. minutu viđena je odlična prilika. Lepo su kombinovali katai i Pešić, prvi je izašao pred Lazara Carevića, a nekadašnji golman Barselone odlično je reagovao i sačuvao mrežu domaćeg sastava.

Do kraja prvih 45. minuta povredio se Uroš Vitas, ali nije bilo većih fudbalskih uzbuđenja.

Atomski fudbal na startu drugog poluvremena. Prvo je Uroš Nikolić u 48. minutu udarcem glavom pogodio stativu, odmah je pripretio Kanga na drugoj strani, a u 52. minutu Aleksandar Pešić je odlično reagovao na proigravanje Erakovića i došao do četvrtog gola u sezoni.

Rukom je nakon korenra Zvezde igrao Uroš Nikolić, nakon pregleda VAR snimka dodeljen je penal za Zvezdu, a Gelor Kanga hladnokrvno ga je izveo za 2:0. Prethodno su domaći igrači protestovali tražeći faul Milana Rodića, ali je Lazar Lukić pokazao da se igra nastavi.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Crvena zvezda će u nedelju od 17 časova gostovati Radničkom u Nišu, dok Vojvodina gostuje Napretku u ponedeljak od 20 časova. Šampion Srbije nakon toga igra protiv igra protiv Trabzonspora u četvrtak od 21.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 0:2

(Pešić 51, Kanga 62'p)

90+3 Bukari je imao novu stopostotnu šansu, tukao je pored gola crveno-belih.

90' - Četiri minuta produžen je meč.

85' Dobro je Bukari proigrao Mustafu, a on je malo čekao, golman Vojvodine dobro je reagovao u situaciji jedan na jedan.

81' Minijatura Nenada Krstičića. Ušao je u šesnaesterac iskosa, a Carević je odlično reagovao.

80' Stefan Mitrović je na teren ušao umesto Aleksandra Pešića.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

75' Ne miri se sa rezultatom domaćin. Tri izmene napravio je Milan Rastavac. Ušli su na teren Mirko Topić, Uroš Kabić i Iv Baraj  , a izašli Aleksandar Busnić, Nikola Čumić i Uroš Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ: VOJVODINA BESNA: Ovako je Crvena zvezda došla do penala, Novosađani preko ovoga nisu mogli da pređu! (VIDEO)

71' Teren je napustio Mirko Ivanić, a sa njim i Aleksandar Katai. Ušli su Nenad Krstičić i Ibrahim Mustafa

65' Nemanja Nikolić preigrao je Uroša Nikolića, lepu priliku imao je napadač Voše, samo korner. Odmah na drugoj strani hitronogi Bukari izašao je pred golmana Vojvodine, a Bjeković je uklizao u presudnom trenutku.

62' Gelor Kanga bio je hladnokrvan sa penala. Nemoćan bio je golman domaćina.

GOL! Crvena zvezda vodi 2:0.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

60'  Uroš Nikolić igrao je rukom u svom šesnaestercu, penal, pokazuje Var.

58' Protestovali su domaći fudbaleri da je Rodić napravio prekršaj, odmahuje sudija Miloš Milanović na proteste.

54' Ponovo je na odbitak pripretio Kanga, a lopta odlazi preko gola.

PROČITAJTE JOŠ: AKCIJA ZVEZDE KOJA JE ODUŠEVILA "DELIJE": Aleksandar Pešić i "žabica" koja je nokautirala Vojvodinu (VIDEO)

52' Aleksandar Pešić je zatresao mrežu na proigravanje Erakovića. Ništa nije mogao Carević.

52' GOL Crvena zvezda!

46' Au, kakva šansa za Vojvodinu, Uroš Nikolić je fantastično zahvatio loptu glavom, a između vođstva domaćina i razočarenja gostiju stala je stativa već savladanog Milana Borjana.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Otvoren meč  viđen je u prvom poluvremenu, imala je Zvezda nekoliko šansi, ali nijedan tim nije imao stopostotnih prilika. Na kraju domaći sastav može da bude zadovoljan prikazanim i mirnom mrežom.

45+1' Imali su gosti prekid, odbranila se Zvezda, a usledio je još jedan kraći prekid zbog sudara Rodića i Borjana, samo korner za domaće.

45' Usledio je mali pad u tempu na obe strane. Dva minuta produženo je prvo poluvreme meča, a Nemanja Milunović dobio je žuti karton.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

36'  Obećavajući napad Kataija, izašao je sam pred Carevića koji je vrhunski reagovao. Treba pohvaliti igrača crveno-belih koji je pobegao trojici čuvara.

29' Uroš Vitas napustio je igru zbog povrede, a na njegovo mesto ušao je Traore.

28' Dobro Vojvodina brani prekid, Nemanja Milunović ne koristi priliku iz situacija u kojima je obično zadavao probleme protivnicima.

24' Sada je Pešić probao da pronađe nekog od saigrača u petercu domaćih, ali je lopta prošla na drugu stranu.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

22' Kanga je pripretio na dodavanje Bukarija, daleko preko gola ide udarac Gabonca.

20'  Motivisan je Veljko Simić pred golom Zvezde, pokušava da probije kroz sredinu, a Kanga ga lako zaustavlja.

14' Nikolić je pokušao da proigra Čumića, a ispred njega odlično je reagovao Eraković.

12' Povukli su se igrači Vojvodine u potpunosti na svoju polovinu, a Bukari je na proigravanje Ivanića umalo uspeo da utrči iza leđa odbrane.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

8' Ofanzivni gosti, previše prostora ispred šesnaesterca dobio je Aleksandar Katai, šutirao je preko gola Lazara Carevića.

3' Zvezda napada preko desne strane prevashodno, pokušavaju da ugroze goste, a četa Milana Rastavca za sada se dobro brani.

2' Gosti u uvodnim minutima imaju kontrolu lopte.

1' Meč na "Karađorđu" je počeo.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

UOČI MEČA

VOJVODINA (4-1-4-1): Carević - Bjeković, Vitas, Jeličić, Antonijević- Busnić, Miletić- U. Nikolić, Simić, Čumić - N. Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

Fudbaleri Vojvodine će u zaostalom meču 5. kola Superlige Srbije igrati protiv aktuelnog šampiona Srbije, ekipe Crvene zvezde. Ekipa Vojvodine će tako posle Partizana koji je ubedljivo slavio igrati na svom terenu protiv Zvezde.

Izabranici Miloša Milojevića u prethodnoj nedelji igrali su protiv Radničkog iz Kragujevca, dok će u nedelju 23. oktobra gostovati Radničkom u Nišu, a potom igrati protiv Trabzona.

Crveno-beli su prvoplasirani sa 35 boda i dve utakmice manje u odnosu na TSK koji ima 32 boda, dok je trećeplasirani Partizan sa 30. Domaćin, Vojvodina nalazi se na šestoj poziciji sa 23 osvojena boda.

Reč trenera Vojvodine - Milan Rastavac: Nemamo šta da izgubimo

- Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije. Imamo zadatak da u jednom periodu napravimo snažan kolektiv, a pod tim podrazumevamo i tim na terenu, ali i sve strukture unutar kluba koje treba da funkcionišu na jednom visokom nivou. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde koja je pokazala svoj kvalitet. Glavni igrači Zvezde opšte poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane, rekao je Rastavac

Reč trenera Crvene zvezde - Miloš Milojević: Sve zavisi od nas

Rotirali smo određeni broj igrača, a koliko će to da bude u Novom Sadu, da li trojica, četvorica ili petorica, sve zavisi od nas, ali i od protivnika. Biće nekih promena, ali ne mnogo, i onda ćemo nastaviti tako da idemo iz utakmice u utakmicu. Sad smo imali dan više odmora u odnosu na Ferencvaroš i Radnički 1923, tako da su momci spremni i mislim da nema potrebe za prevelikim rotacijama. Ne razmišljamo o tome da li je Vojvodina u krizi, već idemo sa ciljem da odigramo našu utakmicu i da se podignemo na nivo na kom možemo da budemo i na kom smo bili u mnogim mečevima. To u kakvoj su formi može da bude i plus i minus, jer smo prošle nedelje imali protivnika sa nizom pobeda, dok je sad drugačija situacija, ali dobro znamo kvalitet Vojvodine i u stručnom štabu i u igračkom kadru, tako da se više spremamo na to, nego što im pratimo formu. Znači nam što imamo niz od devet pobeda protiv Vojvodine u Novom Sadu, ali ništa ne dobijamo na gotovo. Sutra je nova utakmica u koju moramo da uđemo koncentrisano, fokusirano i sa elanom, a ako tako bude, rezultat ne bi trebalo da izostane, rekao je Milojević.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024