ZVEZDI TITULA I PLASMAN U TOP 8: Hasan Martin za "Novosti" o ambiciji crveno-belih u ABA i Evroligi

G. KELIĆ

30. 09. 2022. u 15:15 >> 15:31

POSLE tri godine ponovo će Hasan Martin biti deo regionalne ABA lige, koja počinje danas okršajem između Zadra i SC Derbija (18.00).

ЗВЕЗДИ ТИТУЛА И ПЛАСМАН У ТОП 8: Хасан Мартин за Новости о амбицији црвено-белих у АБА и Евролиги

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Samo što će umesto dresa podgoričke Budućnosti, u predstojećoj sezoni nositi onaj namenjen košarkašima Crvene zvezde. Snažni američki centar je lani posetio Beograd, kada je sa Olimpijakosom učestvovao na završnom turniru Evrolige, dok će mu sada srpska prestonica biti stalno boravište.

- Mislim da mi u ovom trenutku u karijeri Crvena zvezda najviše odgovara, pogotovo sa stilom igre koji gaji - iskreno priča Martin za naš list o razlozima dolaska među crveno-bele.

- Godinama su poznati u Evropi kao ekipa koja igra fizički agresivnu odbranu, sa mnogo kontakta i energije. A da ne govorim tek o navijačima koji su, jednostavno, fantastični - dodaje rođeni Njujorčanin.

Prošle sezone je sa grčkim velikanom osvojio četvrto mesto u elitnom takmičenju. Ove želi najmanje plasman među osam najboljih.

- Cilj u Evroligi je da uđemo u top 8, a normalno u ABA ligi da odbranimo titulu. Čeka nas veliki posao, ali sam uveren da to možemo da učinimo. Imamo sve potrebne "sastojke", dosta iskusnih igrača koji znaju da igraju na ovom nivou i sjajnog novog trenera. Kada napravimo pravu hemiju između nas, samo je nebo granica. Zvezdaška javnost od njega može da očekuje maksimalno zalaganje i borbu za svaku loptu.

- Donosim eksplozivnu energiju, atleticizam i brzinu u reketu. Ne sumnjam da će navijači znati to da cene, hraniću se njihovom podrškom. Pokušaću ovde da donesem prošlosezonsko pozitivno iskustvo iz Olimpijakosa - poručuje Martin.

Sa trenerom Vladimirom Jovanovićem je 2018. vojevao bitke na suprotnim stranama, sada će zajedno sarađivati sa ciljem da održe Zvezdinu dominaciju.

- Mlad je trener, ali zna šta radi. Mislim da je pravi čovek za ovo mesto, navijači će ga voleti. Nevezano za trenerske kvalitete, sjajna je osoba i stvarno želim da pobeđujem za njega - naglašava momak koji će sa Filipom Petruševim i Ognjenom Kuzmićem podeliti minutažu na poziciji "petice". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024