HRVATE NIKO NEĆE: Košarka im je u haosu! Komšije kucale na vrata četvorici trenera, pa dobile četiri "šamara"

Novosti online

27. 09. 2022. u 21:20

KOŠARKAŠKA reprezentacija Hrvatske još jednom je razočarala na velikom takmičenju. Nakon bledog izdanja na minulom Evrobasketu selektor Damir Mulaomerović rešio je da napusti kormilo "kockastih", potom je kofere spakovao i predsednik saveza Stojko Vranković. Kao njegov zamenik postavljen je Akeksandar "Aco" Petrović, a kako je i sam otkrio, njegov prvi zadatak da pronađe novog predvodnika sa klupe već deluje kao nemoguća misija.

ХРВАТЕ НИКО НЕЋЕ: Кошарка им је у хаосу! Комшије куцале на врата четворици тренера, па добиле четири шамара

FOTO: EPA

Rođeni brat legendarnog Dražena Petrovića rekao je medijima u komšiluku da je već kontaktirao četvoricu potencijalnih selektora, ali i da je svaki od njih odbio ponudu da sedne na klupu nacionalnog tima. 

U pitanju su dva stručnjaka koji su bili hit prethodnog prvenstva Evrope, ali Hrvatska i pored velike želje neće uspeti da ih ubedi da sednu na "užarenu klupu" koja sa sobom nosi enorman pritisak..

- Prošli utorak, u roku od 24 sata, kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mesto selektora hrvatske reprezentacije. Razgovarao sam sa Igorom Miličićem, on je sad vruća roba, ali još ima ugovor s Poljskom do kraja 2023. Očito ga žele zadržati. Ta opcija sad nije realna. Dario Đerđa je napravio sjajan posao s Belgijom. U sjajnoj je poziciji da izbori Svetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera da možemo dovesti koga hoćemo. Ali da ne bi bilo šumova u etru, idemo da razjasnimo situaciju. Ti su ljudi pod ugovorom i nemoguće je na njih računati. Oni su znanjem, kvalitetom i iskustvom tu. Nazvao sam i Nevena Spahiju. Ponudio sam mu čak hoće li kratkoročno ili dugoročno, mogao je da bira. Nažalost, on sada ima druge planove i oni će se realizovati - otkrio je novi direktor u savezu.

Aco Petrović foto: N.Paraušić

Prethodnih dana hrvatski mediji brujali su o tome i da je Jurica Golemac jedan u nizu stručnjaka koji ne žele da sednu na klupu naših komšija, što je Aco i potvrdio.

- Razgovarao sam s Golemcom u Ljubljani. Postoji interes, ali rekao je da u ovom trenutku ne može raditi dva projekta. I tu bi bilo nemoguće sada pronaći rešenje. Uzeo sam tajm-aut, koji će trajati do 10. oktobra, kada ću imati jasniju situaciju šta i kako dalje. Imam naznaku kvalitetnog, vrhunskog rešenja ili dva rešenja, ako govorimo o junu iduće godine. Moram doneti predlog kojim putem krenuti. Treba ispratiti ova dva prozora, pa na kraju sezone dobiti čoveka koji će pet godina biti selektor ili dalje tražiti čoveka. Nisam u situaciji da samog sebe predlažem. O tome ne razmišljam - zaključio je Petrović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega