UMALO JOŠ JEDNA SENZACIJA: Janis Adetokumbo i Grci na jedvite jade o(p)stali na "ludom Evrobasketu", poznati svi parovi četvrtfinala

Novosti online

11. 09. 2022. u 22:42

KOŠARKAŠKA reprzeentacija Grčke posledi je četvrtfinalista Evropskog prvenstva.

УМАЛО ЈОШ ЈЕДНА СЕНЗАЦИЈА: Јанис Адетокумбо и Грци на једвите јаде о(п)стали на лудом Евробаскету, познати сви парови четвртфинала

FOTO: FIBA.Basketball

Grci su u napetom meču u Berlinu uspeli da savladaju autsajdere iz Češke posle mnogo muka, i to sa 94:88.

Česi su u svakoj četvrtini, na kraće ili duže, vodili. Najviše u trećoj, sa šest poena razlike, ali i u poslednjoj, doduše - minimalno.

Ipak, od tih 70:69 u njihovu korist, Heleni su napravili seriju 11:2, preuzeli značajnu prednost i, posle tih 80:72, daleko lakše mogli da odigraju završnicu.

U njoj se hrabra, od svih i ranije otpisana češka selekcija, borila koliko je mogla, ali čudo kao što su napravili Italijani protiv Srbije - ipak se nije dogodilo.

Najzaslužniji za to je, svakako, Janis Adetokumbo, koji je ubacio 27 poena, uz deset skokova i pet asistencija, dok je Kalates doprineo sa 14 poena, šest asistencija i pet skokova, a Papapetru sa 13 poena. 


Kod Čeha su se istakli Jan Veseli sa 21, te Vojteh Hruban sa 17 poena.

Grčka će u četvrtfinalu igrati protiv Nemačke, a pobednik tog duela će u polufinalu odmeriti sange sa boljim iz meča Španija - Finska. Druga dva četvrtfinalna para su Slovenija - Poljska, te Francuska - Italija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju