OZBILJAN UDARAC ZA TURSKU: Šejn Larkin usred Evrobasketa otišao za Istanbul

Tanjug

07. 09. 2022. u 17:25

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman izjavio je da će plejmejker Šejn Larkin otputovati danas privatnim avionom u Istanbul da bi odradio magnetnu rezonancu zbog povrede prstiju, prenosi "Basket njuz".

ОЗБИЉАН УДАРАЦ ЗА ТУРСКУ: Шејн Ларкин усред Евробаскета отишао за Истанбул

FIBA.Basketball

Igrač Efesa je u današnjem porazu Turske od Španije 72:69 u poslednjem meču petog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju postigao samo tri poena za 30 minuta.

- Šejn ima velikih problema sa prstima. U Istanbulu će da odraditi magnetnu rezonancu, a doktori će da provere njegovu situaciju sa rukom. On nije psihološki spreman. Njegov um je u njegovim rukama. Pokušao je, ali sa ovom povredom nije imao nikakav doprinos - rekao je Ataman.

Nema sumnje da bi izostanak Larkina umanjio šanse ove selekcije da se domogne završnice takmičenja.

- Šejn je sjajan igrač, pokazao je to za poslednje četiri godine. Međutim, on sa ovom povredom nije spreman. Nadam se da nije ništa ozbiljno, ali ima problem sa prstima. Mi ćemo večeras odleteti u Berlin, a on u Istanbul - istakao je selektor Turske.

Sjajni plejmejker je daleko od prepoznatljive forme. U dosadašnjem toku Evropskog prvenstva prosečno je beležio 9,2 poena, sa samo 33 odsto uspešnosti šuta. 

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna