KAD SRBI PRKOSE ZAPADU: Dva velika srpska kluba idu da učestvuju u ruskom takmičenju

Novosti online

07. 09. 2022. u 19:45

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, dovela je do brojnih sankcija Ruskoj Federaciji, pa i sportskih, ali... ne pristaju baš svi na njih. Poslednji primer stiže iz - Srbije.

КАД СРБИ ПРКОСЕ ЗАПАДУ: Два велика српска клуба иду да учествују у руском такмичењу

FOTO: Arhiva novosti

Rusima je, podsetimo, zabranjeno da se u kolektivnim sportovima nadmeću na međunarodnoj sceni, tek poneki pojedinci imaju dozvole (ali, poput tenisera, samo ako se odreknu imena države, zastave i himne), no postoje i oni koji ne bi da se igraju takvog izopštavanja.

Dolaze iz Srbije i u pitanju su košarkaški klubovi Partizan i Mega.

Naime, naš jedini klub koji je bio košarkaški prvak Evrope, baš kao i svetski rekorder među profesionalnim timovima po broju igrača koji su draftovani u NBA ligi, prihvatili su poziv iz Rusije da učestvuju u Superkupu VTB lige.

Regionalna VTB liga, koja postoji od 2008, je takmičenje u kojoj učestvuju pre svega ruski košarkaški giganti (njih deset), ali i predstavnici Belorusije i Kazahstana. 

Četiri najbolja tima iz prethodne sezone VTB lige, Zenit iz Sankt Peterburga, CSKA iz Moskve, kazanski Uniks i krasnodarska Lokomotiva-Kuban, pozvali su u moskovsku VTB-Arenu ekipe Partizana i Mege da se, zajedno sa njima, nadmeću u pomenutom Superkupu.

I,  izgleda da su oba srpska kluba prihvatila pozive, jer je danas na zvaničnoj internet prezentaciji takmičenja obelodanjen i raspored mečeva, koji će se održati od 22. do 25. septembra.

U drugom izdanju Superkupa VTB lige (prvo je, prošle sezone, osvojio CSKA (inače rekorder regionalnog nadmetanja sa deset šampionskih trofeja)), Partizan je svrstan u grupu sa Lokomotivom i Zenitom, a Mega sa CSKA i Uniksom.

Crno-beli igraju 22. septembra protiv Lokomotive-Kuban, od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 19 po našem, srednjeevropskom, a dva dana kasnije protiv Zenita (taj meč će početi u pola sata ranijem terminu).

Mega će 23. septembra od 19 časova po srednjeevropskom vremenu igrati protiv moskovskog CSKA, a dan kasnije od 16 sati protiv Uniksa.

Poslednjeg dana turnira, 25. septembra, dve trećeplasirane ekipe iz grupa igraće za peto  mesto (od 13 časova), drugoplasirani timovi iz grupa će se boriti za treću poziciju na Superkupu VTB lige (od 16 sati), dok će veliko finale, u kome će učestvovati pobednici grupa, biti odigrano od 18.30.


Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)