"PROMENA" SPORTA: Kondoliza Rajs postaje jedan od vlasnika najvećeg sportskog kluba koji postoji u Denveru

Tanjug

02. 08. 2022. u 20:00

U novu NBA sezonu Denver Nagetsi, koje predvodi MVP lige Nikola Jokić, ulaze pojačani, sa nadom da bi konačno mogli da donesu klubu NBA titulu, ali grad Denver ovih dana dobija još jedan razlog za velike sportske ambicije. I to zbog najvećeg kluba koji ima.

ПРОМЕНА СПОРТА: Кондолиза Рајс постаје један од власника највећег спортског клуба који постоји у Денверу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, novi gazda Denver Bronkosa, NFL giganta koji je triput bio Superboul šampion, Rob Volton, potvrdio je da će jedan od vlasnika biti i sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton. Ali, i ne samo on.

"Oduševljeni smo što će ser Luis Hamilton, višestruki šampion Formule 1, biti deo naše vlasničke grupe. On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobednicki, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vredna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa", izjavio je Volton, a preneo ESPN.

Uz Hamiltona, u vlasničku strukturu Denver Bronkosa biće uključena i nekadašnja državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs.

Kondolia Rajs Foto: EPA

Rob Volton postao je vlasnik Denver Bronkosa u junu za sumu od 4,65 milijardi dolara, što je rekordna vrednost nekog američkog kluba u svim sportovima.

Prethodni rekord držali su Bruklin Netsi koji se takmiče u košarkaškoj NBA ligi, a 2019. godine prodati su za 3,2 milijarde dolara.

Rob Volton naslednik je čuvenog maloprodajnog lanca Volmart, a njegovo bogatstvo pročenjuje se na 62 milijarde dolara, što ga, prema Blumbergovom indeksu, čini 18. najbogatijim čovekom na planeti.

Jedan od najvažnijih poteza koji su Bronkosi povukli ovog leta bilo je dovođenje čuvenog kvoterbeka Sijetla, Rasela Vilsona, koji je sa Sihoksima osvojio Superboul upravo pobedom nad Denverom od 43:8.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)