DECA ZEMLJE KOŠARKE: Nestvarna pobeda Srbije na Svetskom prvenstvu za kadete

Novosti online

03. 07. 2022. u 15:34

U prvom kolu Svetskom prvenstva za košarkaše do 17 godina starosti, naše nade nisu uspele da pobede vršnjake iz Francuske (68:81), ali su u drugom zablistale.

ДЕЦА ЗЕМЉЕ КОШАРКЕ: Нестварна победа Србије на Светском првенству за кадете

FOTO: FIBA.Basketball

Muška kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je u drugom kolu A grupe deklasirala Novi Zeland i to 120:72 (27:17, 32:21, 32:15, 29:19). 

Posle odigrane hake, tradicionalnog novozelandskog ratničkog plesa, momci iz te države su bolje počeli meč, na šta je svakako uticala i stegnutost "orlića" posle uvodnog poraza. Međutim, čim su se oslobodili tog pritiska i vratili svojoj igri, izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su uspostavili kontrolu nad utakmicom.

Ples novozelandskih košarkaša pred meč sa Srbijom na FIBA U-17 Svetskom prvenstvu 2022 / FOTO: FIBA.Basketball

Tako su posle vođstva Novog Zelanda – 11:4, posle tri i po minuta igre, i prvog tajm-auta selektora Avramovića, Đulović i Jović vezali trojke, što je na pokrenulo naš tim. Novi Zeland je držao egal još neko vreme, da bi se posle 16:17, tri minuta pre kraja prvog perioda, sve potpuno okrenulo u korist Srbije.

Naši momci su prvu četvrtinu završili serijom 11:0, a ispostavilo se da su tada samo uhvatili ritam. Mnogo sigurniji, "orlići" su napadački sjajno odirali drugi period, u kome su ubacili 32 poena i već tada praktično rešili pitanje pobednika.

Međutim, i pored visokog vođstva, tim trenera Avramovića je jednako ozbiljno i angažovano odigrao i drugih 20 minuta, ne dozvolivši rivalu ni da zapreti.

Najefikasniji u našem timu bio je Filip Jović sa 18 poena. Dvocifren učinak imali su još:  Lazar Gačić  16 poena, Matija Milošević 13, Asim Đulović 13, Bogoljub Marković 12, Đorđe Ćurčić 11 i Viktor Mikić 11.

Sutra je na takmičenju u Malagi slobodan dan, poslednji rival našeg tima u takmičenju po grupama, u ponedeljak od 15.45 časova, biće selekcija Kanade.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)