OD JANISA DO DUŠKA: Množe se glasine o nasledniku Radonjića u Zvezdu

V. P.

01. 07. 2022. u 20:02

ODLASKOM Dejana Radonjića otvoren je konkurs za novog trenera Crvene zvezde. Množe se glasine o nasledniku najtrofejnijeg trenera kluba s Malog Kalemegdana, tokom jučerašnjeg dana dve su se brzo raširile evropskim medijskim prostorom, obe kao proizvod grčke "kuhinje".

ОД ЈАНИСА ДО ДУШКА: Множе се гласине о наследнику Радоњића у Звезду

FOTO: N. Skenderija

Najpre je agencija SDNA prenela da su crveno-beli zagrizli za grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa, koji je vrhunac dosadašnje karijere dostigao na klupi Olimpijakosa, sa kojim je dva puta stigao do finala Evrolige. Prethodne sezone vodio je izraelski Makabi, ali su ga rezultati ispod očekivanja uprave koštali posla pre završetka ugovora.

Ubrzo je osvanula informacija grčkog "Totalbasketa" da Sferopulos razmatra sve opcije, ali da mu je u ovom trenutku eventualni dolazak u Beograd izvan fokusa, odnosno da čeka drugu ponudu i da je daleko od Zvezdine klupe.

Isti izvor navodi da bi potencijalno rešenje za stratega jadranskog i srpskog šampiona mogao da bude iskusni crnogorski trener Duško Ivanović, koji je poslednji angažman imao u Baskoniji u periodu od 2019. do 2021. godine. Tada je osvojio svoju treću titulu šampiona Španije sa baskijskim klubom, prethodne dve datiraju iz 2002. i 2010. Bio je i šampion Francuske sa ekipom Limoža 2000. Takođe je i četvorostruki osvajač španskog Kupa kralja.

Osim Radonjića, crveno-bele su do sada napustili Ostin Holins, Dejan Davidovac, Majk Cirbes i Nejt Volters, dok je na izlaznim vratima i Nikola Kalinić, lider tima u sezoni u kojoj je Zvezda odbranila "triplu krunu". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)