OVOG PETKA JE NBA DRAFT: Jović može kod Jokića

G. K.

22. 06. 2022. u 20:55

ČETVRTU godinu zaredom, Srbija će imati predstavnika na NBA draftu.

ОВОГ ПЕТКА ЈЕ НБА ДРАФТ: Јовић може код Јокића

FOTO: KK Mega/Ivicia Veselinov/ABA liga

Nikola Jović će u noći između četvrtka i petka (02.00) naći svoje mesto u "Barklajs centru" u Bruklinu gde se po nekim procenama očekuje da komesar lige Adam Silver njegovo ime izgovori kao 21. po redu čime bi 19-godišnji Megin biser postao 36. izabrani košarkaš iz Srbije, a 14. koji dolazi iz novobeogradskog kluba.


Pravo na taj pik ima ekipa Denvera sa kojom je Jović prethodnih nedelja trenirao, a kako se moglo čuti, čelnici su bili veoma zadovoljni onime šta je prikazao momak rođen u Lesteru.

Kada bi Jović uistinu večeras na glavu stavio kačket Nagetsa, pridružio bi se dvostrukom MVP lige, imenjaku Jokiću koji je takođe iz Megine fabrike talenata 2014. stigao u Denver. Nema sumnje da će ljudi iz kluba imati taj motiv u glavi kada budu donosili odluku.

Iako kojim slučajem Jović završi na nekoj drugoj adresi, izvesno je da će biti izabran u prvoj rundi pri čemu će postati deseti srpski igrač na toj listi (Divac, Stojaković, Radmanović, Krstić, Miličić, Nedović, Bogdanović, Milutinov, Pokuševski).

Izbor će se posle dve godine održati u regularnim uslovima (korona pokvarila prethodna dva), biraće se 58 umesto uobičajenih 60 pikova, jer su Čikago i Majami ostali bez prava zbog kršenja pravila. Prvog pika bira Orlando, a očekuje se da na tom mestu budu Amerikanci Džabari Smit Junior, Čet Holgrem ili Paolo Bankero.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)